Amerika šalje avione po svoje građane s ‘korona kruzera’


Američka vlada priprema se za evakuaciju svojih državljana s kruzera Diamond Princess, koji je od 5. veljače u karanteni u Yokohami u Japanu. Za 380 Amerikanaca i njihove obitelji na kruzeru State Department će organizirati dva zrakoplova i u SAD bi trebali stići u nedjelju ujutro.

Međutim, putnici koji budu imali temperaturu, kašlju ili pokazuju bilo koje druge simptome neće smjeti ući u avion, javlja Wall Street Journal.Foto: ReutersNakon povratka u SAD, svi evakuirani putnici bit će podvrgnuti dodatnim liječničkim kontrolama i neki će vjerojatno morati ostati u obaveznoj karanteni koja traje 14 dana. Evakuirani će sletjeli u zračnu bazu Travis u Kaliforniji.

DRAMATIČNO ZBOG KORONE


Kruzerom se širi virus: Hrvati su dobro, zaražen Makedonac


U istoj bazi su bili već ranije evakuirani Amerikanci iz Wuhana početkom veljače. Oni se još uvijek tamo nalaze, a grupa koja dolazi s kruzera bit će odvojena od njih.

Evakuirani iz Wuhana se nalaze u hotelu u bazi, a putnici s kruzera bit će smješteni 200 metara dalje u drugoj zgradi. State Departement je objavio da će tako zadržavati sve svoje buduće građane koje će evakuirati – nijedna grupa se neće miješati.

24sata.hr


POVEZANE VIJESTI