Nikola Čiča naslijedio Franju Topića na mjestu predsjednika HKD Napredak


Nikola Čiča izabran je danas za predsjednika Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak.

Nikola Čiča izabran je danas za predsjednika Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak.

Na Skupštini HKD Napredak u Sarajevu za dopredsjednike izabrani su Miroslav Landeka iz podružnice u HN županiji, južna RH, Crna Gora, medijska slika Društva, Dražen Vikić-Topić, podružnice u kontinentalnoj RH, Mario Nenadić, gospodarska pitanja i Josip Križanović, podružnice u SB županiji, folklor u cijelom Društvu.

Za članove Središnje uprave izabrani su: Prof. dr. Franjo Topić, Fond, MCL i EZA; Venka Zorić, Pravna pitanja; Sretko Tomić, sport; Franjo Bratić, izdavaštvo; fra Mirko Filipović, podružnice u RS; Ivana Barišić, podružnice u zapadno-hercegovačka županija i Kanton 10, Josip Nikolić, ZD kanton, pravna pitanja; Robert Petrović, Mladi, Tuzlanska županija s time da je ovo rok da traje mandat kao predsjednik Udruge mladih; Ivica Kovačević, izdavaštvo i Danijel Stanić, mediji.

U Nadzornom odboru su: Zoran Kupreškić, Dragan Glavaš i Jakov Gavran.

Za članove Stegovnog suda izabrani su: Luka Brković, Vedrana Šimić i Željko Galić, saopćeno je iz HKD Napredak.

Funkciju predsjednika tog udruženja 29 godina uspješno je obnašao prof. dr. Franjo Topić.

Prije današnje sjednice Topić je naglasio da nije lako sve te godine sažeti. “Napredak” je, kaže, prošao teško vrijeme obnove, a tokom rata u BiH najvažnije im je bilo održavati ljudima nadu, prisjetio se kulturnih događaja koje su organizirali i u tim uvjetima, te obroka što ih je u tri i pol godina rata Središnjica u Sarajevu osigurala zajedno s Bogoslovijom. Od obnove rada, podijelili su i dosta stipendija.

Preuzeto sa Klix.ba


Povezane vijesti