Vukas uoči revanša s Malmeom: Moramo preuzeti rizik, biti hrabriji i odlučniji


Nogometaši Zrinjskog u četvrtak u Širokom Brijegu dočekuju ekipu Malmoa u trećem kvalifikacijskom kolu Evropske lige, nakon što su prije šest dana u Švedskoj od istog protivnika izgubili 3:0.

Nogometaši Zrinjskog u četvrtak u Širokom Brijegu dočekuju ekipu Malmoa u trećem kvalifikacijskom kolu Evropske lige, nakon što su prije šest dana u Švedskoj od istog protivnika izgubili 3:0.

“Rezultat prve utakmice je otežavajuća okolnost za nas, a ta utakmica za Malmo bila je njihova daleko najbolja utakmica u zadnjem razdoblju i sve su dali u nju, a u prilog im je također išla i odgoda prvenstvene utakmice prije okršaja s nama”, kazao je trener Zrinjskog Hari Vukas.

Kazao je kako Zrinjski u toj utakmici nije postigao ono što je dogovarao i priželjkivao.

“Nismo bili dobri, a pogotovo u onom segmentu prema naprijed. Da smo bili pravi i onakvi kakvi mi znamo i možemo biti, vjerojatno bi napravili puno više problema Malmou nego što je to bio slučaj s Utrechtom i zato ostaje jedan veliki žal zbog toga i žal što nismo postigli bar jedan pogodak, a imali smo svoje šanse”, istaknuo je Vukas, koji je također kazao kako ih sutra na Pecari očekuje teška i neizvjesna utakmica.

“Svi znamo što nogomet može donijeti i koliko je mala granica između odlaska gore i padanja na dno i našu nadu nam ne može nitko oduzeti. Argument za tu nadu koju imamo je naša priprema za ovu utakmicu. Nismo igrali prvenstvenu utakmicu i relativno smo se odmorili, imali mirnu pripremu, napravili neke ideje i možemo reći da smo spremni”, kazao je Vukas.

Dodao je također kako je Malmo imao tešku gostujuću utakmicu u nedjelju i mišljenja je da neće biti previše napadački orijentirani, ali da Zrinjski mora biti hrabriji i odlučniji.

“Malmo ima određenu kvalitetu, imali su tešku gostujuću utakmicu na umjetnoj travi u nedjelju i mislim da neće juriti prema naprijed, ali će vjerojatno željeti postići jedan gol, tako da moramo biti hrabriji i odlučniji te u određenim segmentima igre preuzeti i rizik”, naveo je trener Zrinjskog.

Što se povreda tiče, trener je kazao kako će van stroja biti Dario Rugašević koji se povrijedio na prvoj utakmici protiv Malmoa.

Sutrašnju utakmicu najavio je i Staniša Mandić, koji je kazao kako vjeruje u svoj klub iako su ih neki, po njegovim riječima, već otpisali.

“Sigurno nas očekuje teška utakmica, ali vjerujem u ovaj tim i vjerujem da možemo ostvariti pozitivan rezultat, iako su nas neki već otpisali, ali u nogometu ništa nije nemoguće. Na nama je da damo sve od sebe i pokušamo ostvariti što bolji rezultat i tako obradujemo navijače, ali i sve nas”, kazao je Mandić.

Utakmica Zrinjski – Malmo igra se u četvrtak od 19:00 sati na stadionu Pecara u Širokom Brijegu.

Preuzeto sa Klix.ba


Povezane vijesti