Kontrola automobila sa “EURO3” i manjom normom u Sarajevu


BiH

MUP KS

Uprava policije će i dalje, u slučaju, da je na snazi jedna od epizoda iz pomenutog Plana, aktivno nastaviti sa primjenom odredaba Plana, u skladu sa svojim nadležnostima i propisanim mjerama

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

“Postupajući po Odluci Vlade KS, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo je u periodu od 11. januara do 14. januara 2020. godine, od momenta proglašenja epizode “Uzbuna”, preduzimala mjere i radnje iz djelokruga svoga rada u skladu sa pozitivnom zakonskom propisima i podzakonskom regulativom”, stoji u saopštenju MUP-a KS.

“Planom interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka na području Kantona Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“ broj 44/19), propisano je, da će u slučaju, da je na snazi epizoda „Uzbuna“, policijski službenici Uprave policije pružati pomoć inspekcijskim organima u kontroli provođenja zabrane kretanja automobila, u Zoni A, čiji dizel motori imaju normu „EURO3“ i manju, te zabranu kretanja teretnih vozila čiji motori imaju normu „EURO3“ i manju, putem postavljene privremene saobraćajne signalizacije Ministarstva saobraćaja. Pomenutim Planom propisano je, da će u slučaju da je na snazi epizoda „Uzbuna“, policijski službenici pružati pomoć inspekcijskim organima u kontroli provođenja privremenog ograničenja upotrebe motornih vozila.

U skladu sa navedenim, organizacione jedinice u sastavu Uprave policije, koje u djelokrugu svog rada vrše kontrolu saobraćaja su preventivno, nadzirući primjenu poštivanja odredbi iz navedenog Plana kontrolisali 225 motornih vozila u saobraćaju. Od navedenog broja, upozoreno je 27 vozača, sankcionisan je 1 vozač teretnog motornog vozila zbog nepoštivanja postavljene saobraćajne signalizacije. Za navedeni vremenski period, pružene su 2 asistenicije Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo.

Uprava policije će i dalje, u slučaju, da je na snazi jedna od epizoda iz pomenutog Plana, aktivno nastaviti sa primjenom odredaba Plana, u skladu sa svojim nadležnostima i propisanim mjerama iz istog”, stoji u saopštenju MUP-a Kantona Sarajevo.

Fokus.ba


Povezane vijesti