Na telefone stiže opcija Ambient mode, evo šta ona znači (VIDEO)


Mobiteli

nema mirovanja

Ova opcija već je omogućena na nekim Nokia i Xiaomi uređajima, a uskoro bi trebalo da bude dostupna i na drugima

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Nakon što ga je u septembru prvi put prikazao, Google je sada konačno precizirao kako će njegov novi Ambient mode raditi na pametnim telefonima.

Ideja je, naime, da vaš telefon postane “korisniji” za vrijeme punjenja omogućavajući vam da vidite slike, reprodukujete muziku, kontrolišete pametne kućne uređaje i još mnogo toga.

Ova opcija već je omogućena na nekim Nokia i Xiaomi uređajima, a uskoro bi trebalo da bude dostupna i na drugima, prenosi Endgadget.

Androidov menadžer proizvoda Arvind Čandrababu objašnjava da ova funkcija olakšava izvršavanje zadataka sa samo nekoliko klikova dok se telefon puni.

“Sada jednim dodirom možete podesiti alarm, možete pogledati kada je vaš prvi naredni sastanak, možete da isključite svetla, a takođe možete i da pripremite prezentaciju svojih fotografija”, naveo je on.

Opcija je prvenstveno namenjena telefonima koji nemaju sopstvene režime za ekrane tokom punjenje, a Čandrababu je rekao da će se ona narednih sedmica pojaviti na izabranim uređajima sa Androidom 8 i novijim verzijama tog OS-a.

[embedded content]

Autor: B92

Fokus.ba


Povezane vijesti