Dalgona kafa postala svjetski hit. Kako je napraviti?


Fascinira nas vidjeti kako neke stvari preko noći postanu viralni hit, a osim toga fenomenalno je posvjedočiti koliku ulogu u tome imaju društvene mreže.

Dalgona kafa postala je hit u vrijeme izolacije, kada smo spriječeni u odlasku do omiljenog kvartovskog kafića u kojem imamo naviku satima ispijati svoj omiljeni kofeinski napitak. Netko se dosjetio ovog kućnog recepta, koji vrlo vjerojatno nije uopće nov, jer ovakvi tipovi ‘kafe’ već su dobro poznati u svijetu.

Postupak ne može biti jednostavniji… Za početak, uopće vam ne treba aparat za kavu, ali vam treba provjereno dobra instant kava. 

Mi smo Dalgona kafu napravili na sljedeći način i donosimo vam recept:

Pomiješajte 2 čajne žličice Franck Instant kafe s 2 čajne žličice šećera i 2 čajne kaškice vruće vode. Zatim ‘istucite’ ovu mješavinu pjenjačom, sve dok ne postane onako gusta, debela i konkretna, svijetlo smeđe boje. Ostavite ju sa strane i za to vrijeme napunite šalicu ili čašu s nekoliko kockica leda i mlijekom. Naposljetku u šalicu ili čašu, u koju ste prethodno stavili led i mlijeko, ulijte mješavinu instant kafe, šećera i vode. Lagano promiještajte kaškom/slamkom ili skroz izblendajte, ovisno o tome kako preferirate piti ovu ledenu kavu. Naša je preporuka da isprobate i jedan i drugi način pa vidite što vam se više sviđa. 

Inmedia.ba


POVEZANE VIJESTI