Detalji potjere u Sarajevu: Jedan od razbojnika skinuo kapuljaču prilikom pljačke


Crna hronika

“sačekuša na otoci”

Jedna žena je vidjela njihovo vozilo te je potvrdila da se radi o bijelom Fiatu

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Dvojica pljačkaša, koji su večeras nakon dramatične potjere ulicama Sarajeva pali u ruke policije, opljačkali su prodavnicu „Sloga“ u Hadžićima, saznaje „Avaz“.

Izvor blizak istrazi otkrio je da su dvojica pljačkaša uletjeli u prodavnicu. Jedna je imao kapuljaču koju je, interesantno, skinuo prije upada u prodavnicu, dok je drugi imao traku preko lica.

Svako je imao svoju ulogu. Jedan je upao u prodavnicu i prijeteći vatrenim oružjem radnici, oteo novac i cigarete. Drugi je čuvao stražu ispred prodavnice, dok je treći, kako se vjeruje, čekao u upaljenom vozilu. Riječ je bijelom Fiat Stilu.

Prema istom izvoru, u razbojništvu radnica nije povrijeđena, ali je pretpjela veliki šok.

S plijenom su se zaputili u pravcu Sarajeva. Izvor iz MUP-a KS kaže da su jurili vozilom nevjerovatnom brzinom. Naime, pljačke se dogodila u 20.33 sati, a na Otoci su bili za svega šest ili sedam minuta. Međutim, razbojnici nisu računali na to da će policajci odmah pregledati videonadzor, tako da su odmah imali opis i osnovne operativne informacije.

Jedna žena je vidjela njihovo vozilo te je potvrdila da se radi o bijelom Fiatu. Policajci su odmah podatke proslijedili svim raspoloživim snagama na terenu te je tako ostao lakši dio posla. U naselju Otoka napravljena je sačekuša za razbojnike.

Međutim, pljačkaši se nisu lako predali te su krenuli bježati u kontra smjeru glavnom saobraćajnicom. U susret im je naišla druga patrola te su pali u ruke policije.

Ipak, jedna od pljačkaša je uspio napustiti vozilo i pobjeći. Nezavnično, radi se o vozaču. Prema nepotvrđenim informacijama, njegov identitet je poznat policajcima i očekuje se njegovo hapšenje.

Preuzeto sa Fokus.ba


POVEZANE VIJESTI