HOROR KOJI JE ZGROZIO I POLICIJU: TUČA DVOJICE ROĐAKA ZAVRŠILA KOBNO, JEDAN JE UMRO


Tuča dvojice rođaka Jovana Aleksića (22) i Stanimira Lazića (37), koja se dogodila prije desetak dana, bila je kobna za Lazića, koji je od zadobijenih povreda glave umro u Univerzitetskom kliničkom centru RS, dok je Aleksić u srijedu uhapšen, a u četvrtak je predat dobojskom Okružnom javnom tužilaštvu.

Aleksić i njegova majka M.A. došli su 20. jula naveče u Lazićevu kuću u selo Blatnica, kod Teslića, u kojoj je poslije izvjesnog vremena došlo do međusobne prepirke, a zatim i tuče dvojice mladića, pišu Nezavisne novine.

  • Oko 22.10 policiju je nazvala nepoznata osoba i kazala da je u kući Lazića u Blatnici u toku tuča, a zatim je prekinula vezu. Kada je policija izašla na lice mjesta zatekla ih je u dvorištu, a u međusobnom udaranju lakše povrede je zadobila i Aleksićeva majka, koja se umiješala u obračun svog sina i Lazića –  priča izvor.

U tuči je teške povrede glave zadobio Lazić, koji je bez svijesti prevezen u teslićki Dom zdravlja, odakle je prebačen u dobojsku bolnicu “Sveti apostol Luka”, a potom u UKC RS u Banja Luku.

U toj zdravstvenoj ustanovi je umro u nedjelju naveče, a prema nezvaničnim informacijama smrt je okarakterisana kao nasilna usljed udarca u glavu ili kao posljedica pada na čvrstu podlogu nakon udarca.

Iz Policijske uprave Doboj je saopćeno da je u srijedu uhapšen J.A. s područja opštine Teslić zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teška tjelesna povreda sa smrtnom posljedicom.

  • Za navedeno lice postoji osnov sumnje da je 20. jula učestvovalo u tuči zajedno sa licima S.L. i M.A., prilikom čega je S.L. zadobio teške tjelesne povrede, od kojih je podlegao u UKC RS u Banjaluci – navodi se u saopćenju dobojske Policijske uprave.

Tučom su navodno Aleksić i Lazić htjeli da riješe neke razmirice koje su imali odranije. Nakon kriminalističke obrade Aleksić je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat Okružnom javnom tužilaštvu Doboj koje bi tamošnjem Okružnom sudu trebalo da uputi prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Hayat.ba


POVEZANE VIJESTI