Linta: Presuda Tompsonu je rehabilitacija ustaškog pokreta


Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta izjavio je da najnovija presuda suda u Zagrebu da hrvatski pjevač Marko Perković Tompson nije prekršio zakon uzvikujući ustaški pozdrav “Za dom spremni”, predstavlja potvrdu činjenice da hrvatsko pravosuđe aktivno doprinosi rehabilitaciji ustaškog pokreta.

Linta je ocijenio kao skandaloznu, ali očekivanu, presudu Visokog prekršajnog suda u Zagrebu da Perković uzvikivanjem ustaškog pozdrava “Za dom spremni” na početku srbomrzačke pjesme “Bojna Čavoglave” nije prekršio zakon.

Kako ističe Linta, Visoki prekršajni sud je svojom anticivilizacijskom presudom samo potvrdio nespornu činjenicu da hrvatsko pravosuđe aktivno doprinosi potpunoj rehabilitaciji ustaškog pokreta i genocidne Nezavisne države Hrvatske.

– Dobro je poznato da ustaški pjevač Marko Perković Tompson, koja je pjevao i o klanju Srba, ima punu podršku HDZ i hrvatske vlasti koja izdvaja stotine hiljada evra na godišnjem nivou za finansiranje njegovih koncerata širom Hrvatske – naveo je Linta u pisanoj izjavi.

On je podsjetio da hrvatski predsjednik Kolinda Grabar Kitarović smatra ustašu Tompsona velikim patriotom i da je to njen omiljeni pjevač.

Prema njegovim riječima, otvoreni ustaša Tompson je ikona i idol i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i fudbalske reprezentacije Hrvatske na čelu sa selektorom Zlatkom Dalićem i kapitenom Lukom Modrićem koji je po majci Srbin, kao i većine hrvatskog naroda.

Linta je istakao da presuda Visokog prekršajnog suda i mnoge druge činjenice samo potvrđuju očiglednu istinu da Hrvatska nije moderna i demokratska država jer se u njoj ne poštuju univerzalne vrijednosti, međunarodne konvencije, Ustav i zakoni.

Foto: Oliver Bunić/RAS Srbija

– Hrvatska je u suštini šovinistička država u kojoj je dozvoljeno i legitimno iskazivati bijesnu mržnju i verbalno prijetiti Srbima uzvikivanjem ustaškog pozdrava “Za dom spremni” i na mnoge druge načine, fizički napadati, šikanirati i premlaćivati Srbe, otimati srpsku imovinu i veličati ratne zločince bez kazne i posljedica – naveo je Linta.

Prema njegovim riječima, mnoge činjenice pokazuju da Hrvatska nije sposobna da bude istinski demokratska država koja bi garantovala prava svih svojih građana i u kojoj bi vladala nulta tolerancija prema govoru mržnje, nasilju, diskriminaciji, ustaštvu i ratnim zločincima.

Hrvatski Visoki prekršajni sud presudio je da kršenje zakona ne predstavlja to što je kontroverzni pjevač Marko Perković Tompson uzvikivao ustaški pozdrav “Za dom spremni!” tokom izvođenja pjesme “Bojna Čavoglave”.

Iako je taj sud donio već pet pravosnažnih presuda kojima je utvrdio da ustaški pozdrav “Za dom spremni!” predstavlja nezakonito ponašanje, ovaj put to nije bio slučaj, piše Jutarnji list.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Preuzeto sa Srpskainfo.com


POVEZANE VIJESTI

%d blogeri kao ovaj: