Messi: Ne možemo se prestati čuditi ljudima iz kluba koji su danima vršili pritisak na nas


Proteklih dana jedna od glavnih sportskih tema u Španiji bili su pregovori Barcelone i Barceloninih igrača oko smanjenja plaća.

Proteklih dana jedna od glavnih sportskih tema u Španiji bili su pregovori Barcelone i Barceloninih igrača oko smanjenja plaća.

Danima su igrači predvođeni kapitenom Lionelom Messijem odugovlačili s pristankom da im se smanji plaća za 70 posto do daljnjeg, a sada je Argentinac objavio da su pregovori završeni.

Puno toga je bilo napisano i rečeno oko ove situacije. Prvo želimo reći da razumijemo situaciju i da smo uvijek bili prvi koji su se odazivali na pomoć klubu. Ponekad smo pomagali i na našu inicijativu”, napisao je Messi na Instagramu i zatim kritizirao ponašanje kluba u ovim trenucima.

Igrači i uprava kluba već mjesecima nisu u najboljim odnosima, a jedan od većih sukoba je onaj prošlomjesečni između Messija i sportskog direktora Erica Abidala oko otkaza Ernestu Valverdeu.

“Ne možemo se prestati čuditi ljudima iz kluba koji su nas pokušali staviti pod povećalo i vršili pritisak da učinimo ono za što smo od prvog trenutka znali da ćemo uraditi. Za dogovor je trebalo više dana jer smo tražili najbolji model kako pomoći klubu i radnicima”.

U svemu ovome igrači Barcelone odlučili su se odreći još novca kako bi pomogli radnicima u klubu kojima je također smanjena plaća.

“Osim što ćemo imati manje plaće za 70 posto tijekom krize, dat ćemo novac kako bi zaposlenici kluba imali iste plaće kao ranije dok ova situacija traje.”

U Barceloninom najvećem rivalu Realu odlučili su da neće smanjiti plaće.

KOMENTARI

Scsport.ba


POVEZANE VIJESTI