Nermin Nikšić i Zukan Helez posjetili Jajce


Dio užeg rukovodstva SDP BiH na čelu s predsjednikom SDP BiH Nerminom Nikšićem i potpredsjednikom SDP BiH Zukanom Helez, posjetio je Općinsku organizaciju SDP BiH Jajce, kojom prilikom su se susreli s Edinom Kurt, predsjednicom OO SDP BiH Jajce.

Tema ovog sastanka bile su izrada izborne strategije i pripreme za predstojeće Općinske izbore, kao i društveno-politički odnosi u Jajcu. Posebno se razgovaralo i o stanju u Jajcu izazvanom epidemijom korona virusa i njegovim utjecajem na radnike i smanjenje broja zaposlenih u većini privrednih grana.

SDP BiH u potpunosti stoji na strani radnika i podržava sve sindikalne načine borbe za ostvarenja svojih prava i vrata Općinske organizacije SDP BiH u Jajcu su uvijek otvorena za pomoć i podršku – istakla je Edina Kurt, predsjednica Općinske organizacije SDP BiH Jajce.

Jajce je grad koji je simbol antifašizma i zajedničkog života svih naroda na ovim prostorima i kao takav je prepoznat kao jedan od gradova od posebnog značaja za SDP BiH, te će tako biti tretiran i u pripremama za predstojeće Lokalne izbore.

Uloga SDP BiH u Jajcu i uloga SDP BiH u cijeloj Bosni i Hercegovini su neodvojive i kao takve ih treba posmatrati. Jajce je srce Bosne i Hercegovine, a Općinska organizacija SDP BiH Jajce je u srcu SDP BiH. – istakli su na kraju svoje posjete Jajcu Nermin Nikšić i Zukan Helez.

(sdp jajce)

www.jajce-online.com


POVEZANE VIJESTI