Njen recept svi žele: Evo kako kod kuće napraviti piletinu kao iz KFC-a


Mlada direktorica marketinga u jednoj banci, Ernestina Agyei (30) iz Londona, otkrila je na društvenim mrežama kako sama miješa brašno i začine za pileće batke koje potom prži u ulju, kako bi kod kuće spravila obrok sličan onome iz KFC-a dok je većina zalogajnica tog poznatog lanca zatvorena uslijed pandemije.

Nakon što je objavila svoj recept, iz KFC-a su ga pohvalili, ocijenivši ga čistom devetkom u rasponu do 10.

Poznati lanac ocjenjuje svoje kupce koji pokušavaju kopirati njihova jela kod kuće, no strogo čuvaju tajnu 11 biljaka i začina koji se koriste u pripremi hrane u njihovim restoranima, za razliku od nekih drugih sličnih lanaca brze hrane. 

“Ja sam fun KFC-a, rekla bih da mi je to jedan od najdražih lanaca brze prehrane i nedostaju mi neki njihovi proizvodi, zato sam ih stvorila sama – kaže Ernestina.

Čini se da su se njeni recepti dopali mnogima, mnogi su u komentarima napisali da će isprobati recept.

“Recept koji uspijeva … hvala”, kaže jedan od komentatora, a prenosi Daily Mail.

Ernestina je objavila i detaljni vodič za pripremu pilećih bataka kod kuće: 

Pomiješajte 1 šoljicu brašna s jednom kašikom sljedeće mješavine:  morska so, timijan, origano, bijeli luk u prahu, mljeveni đumbir, biber, luk u prahu, mješavina crnog bibera, crvene paprike i bijelog luka te dvije kašike mljevene paprike. Zatim dodajte jednu kašiku aromata (mješavina začina), malo zdrobljenog chilija i sve ostavite na stranu. 

Pomiješajte šoljicu brašna s pola šalice zobenog mlijeka. Dodajte jedno jaje, pospite solju, paprom i dobro promiješajte. Dodajte pola naribanog muškatnog oraščića. 

Piletinu uvaljajte u začine koje ste pripremili. Pospite ju običnim brašnom. Potom je uvaljajte u tijesto i malo ocijedite. Potom opet uvaljajte u brašno i istresite višak, pa pržite u dubokom vrućem ulju oko 15 minuta.

Inmedia.ba


POVEZANE VIJESTI