Pad aviona u Pakistanu uzeo je bar 56 života, dva preživjela


U bolnice u Karachiju stiglo je 56 tijela iz stambene četvrti glavnog pakistanskog grada na koju se pri slijetanju srušio putnički zrakoplov u kojem je bilo 99 putnika, rekle su uprave lokalnih bolnica u petak.
TEŠKA NESREĆA


Tragedija u Pakistanu: Avion sa 107 putnika pao među kuće


Seemin Jamali, šef medicinskog centra Jinnah, rekao je da je bolnica primila 37 tijela. Drugih 19 nalazilo se u javnoj gradskoj bolnici, rekao je dužnosnik te bolnice agenciji Reuters.

POGLEDAJTE VIDEO: Pad aviona u Pakistanu

Koordinatorica pokrajinskog medicinskog odjela za odnose s javnošću, Meeran Yousaf, potvrdila je Reutersu da je potvrđeno barem 56 poginulih i 2 preživjela. 
IMA PREŽIVJELIH


Pogledajte video: Snimka palog aviona netom prije tragedije…


Airbusov zrakoplov s 99 putnika zabio se u stambenu zgradu u petak popodne dok se približavao aerodromu.

Let PK 8303 putovao je iz sjeveroistočnog grada Lahorea u južni grad Karachi te je pao na naseljeno područje prije no što je trebao sletjeti na svoju destinaciju. 

Dužnosnik zračnog prometa Reutersu je rekao da se čini da zrakoplov nije uspio spustiti kotače prije slijetanja, no da je još prerano govoriti o stvarnom uzroku nesreće koja se dogodila samo nekoliko dana nakon što je Pakistan ponovno dopustio komercijalne letove, zaustavljene zbog pandemije koronavirusa.

– Zrakoplov je prvo udario u telekomunikacijski toranj i zatim pao preko kuća – kazao je svjedok Shakeel Ahmed

Pad Airbusovog zrakoplova pakistanske aviokompanije PIA u gradu Karachiju u petak preživjela je najmanje jedna osoba, a strahuje se da je većina putnika poginula, otkrili su dužnosnici.

24sata.hr


POVEZANE VIJESTI