PEGINO UBISTVO I DALJE MISTERIJA Djevojčicina porodica BIJESNA, jedan detalj ŠOKIRAO SVE


Sedmog maja 2001. nestala je tada devetogodišnja djevojčica Pegi Knobloh iz Linhtenberga, u Gornjoj Frankoniji (njemačka pokrajina Bavarska). Tek 15 godina kasnije sakupljači pečuraka našli su njen kostur, a dan-danas nije jasno ko je kriv za njeno ubistvo.

Ovih dana, 18 godina nakon zločina, na vidjelo izlaze nove, sumnjive metode istražitelja. Da bi utvrdilo ko je oteo i zadavio učenicu, tužilaštvo je prisluškivalo čak i telefonske razgovore Pegine sestre Jasmin i njene majke Suzane Kinobloh (47), saznaje Bild.

Čak i razgovori komšija u Haleu, koji nemaju nikakve veze sa slučajem, i koji nisu ni poznavali Pegi, prema informacijama lista, spominju se u sudskim dokumentima.

Njena sestra, fizioterapeutkinja Jasmin, koja danas ima 22 godine, izjavila je za Bild am zontag:

– Vijest da su prisluškivali moj telefon bila je šok za mene. Da nisu možda sumnjali da ja imam nekakve veze sa nestankom starije sestre. Imala sam tri godine. Nije mi jasno zašto su me špijunirali, sa kim je trebalo da budem u kontaktu?

Istražitelji su u dva navrata tokom dužeg vremena prisluškivali cjelokupnu telefonsku komunikaciju porodice. Čitavu godinu – od 2013. do 2014. Istovremeno, prisluškivali su i okruženje Ulvija K, koji je prethodno bio osuđen za ubistvo, ali je 2014. oslobođen.

Počevši od 2015. istražitelji ponovo prisluškuju, a to je navodno trajalo donedavno. Pretpostavljali su da bi porodici mogao da se javi saučesnik ili čak počinilac, kao i da je sa Peginim nestankom možda čak povezan majčin bivši dečko.

U septembru 2018. grobar Manuel S. priznao je da je uklonio Pegino tijelo.

Slučaj do danas nije rasvijetljen, niko nije osuđen za ubistvo, niti je protiv nekoga podignuta optužnica. Košmar Pegine porodice se nastavlja.

– Nemamo šta da krijemo. Meni lično ne smeta što su nas prisluškivali, ali kad pomislim koliko je vremena i energije utrošeno za prisluškivanje, a ja sam i nakon 18 godina pakla bez odgovora – izjavila je majka Suzane za Bild am zontag.

Slučaj “Pegi”:

  1. maj 2001: Pegi je nestala na povratku iz škole.

Avgust 2001: Uhapšen je Ulvi K. (tada 24). Mentalno zaostali mladić priznao je da je silovao Pegi.

  1. april 2004: Ulvi K. osuđen je na doživotnu robiju zbog ubistva.
  1. maj 2014: Ulvi K. je oslobođen, nakon što je svjedok, koji ga je optužio, povukao iskaz.
  1. jul 2016: Dok je brao pečurke, čovjek je u Tiringijskoj šumi našao Pegine ostatke.
  1. septembar 2018: Policija je pretresla kuću Manuela S, nakon što su ih tragovi odveli da njega. S. je kasnije priznao da je 2001. odnio Pegino tijelo u šumu, ali poriče da ju je ubio. Istraga se nastavlja.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Preuzeto sa Srpskainfo.com


POVEZANE VIJESTI