POBJEGAO JE IZ ĆELIJE NA 12. SPRATU POMOĆU ZAVEZANIH ČARŠAFA


Muškarac osumnjičen za ubistvo pobjegao je iz američkog zatvora spustivši se pomoću zavezanih čaršafa iz ćelije na 12. spratu prenio je u nedjelju britanski list The Independent.

Pablo Robledo, 34, zajedno sa zatvorenikom iz iste ćelije Joseom Hernandezom, iskoristio je čaršafe da se spusti iz okružnog zatvora u Oklahoma Cityju.

Robleda, koji je iza rešetaka zbog optužbe za ubistvo prvog stepena, pronašla je i uhapsila oklahomska policija u petak popodne.

Hernandez je pao s improviziranog konopca s četvrtog kata slomivši nogu, prije no što je pronađen i uhapšen, rekli su policajci.

Glasnogovornik zatvora Mac Mulling rekao je kako se čini da su zatvorenici prije toga s prozora bacili madrac za pomoć pri bijegu i da je Robledo viđen na snimkama zatvorskog videosistema oko 5.30 ujutro u petak, kratko prije njihova bijega.

Fotografije pokazuju konopac napravljen od čaršafa svezanih u čvorove koji je još visio sa zgrade.

TV kanal KOCO podsjetio je da su 1991. kad je zatvor bio gotov inženjeri i arhitekti rekli da je zbog njegova dizajna iz zatvora, vrijednog 52 miliona dolara, nemoguće pobjeći. Samo dva mjeseca poslije, dogodio se prvi bijeg.

Prema priči iz The Oklahoman, 27-godišnji Bill Linville razbio je drškom metle prozor na drugom spratu. Bio je na slobodi sedam sati.

Nakon manje od sedam dana, pobjegao je drugi zatvorenik.

Hayat.ba


POVEZANE VIJESTI