“POKAZAO JE SVOJE PRAVE BOJE” Boris Džonson NA UDARU zbog reagovanja na poplave


Lider opozicione britanske Laburističke stranke Džeremi Korbin planira da obiđe dijelove južnog Velsa koji su poplavljeni u prošlonedjeljnim poplavama, dok, s druge strane, raste negodovanje protiv premijera Borisa Džonsona zbog načina na koji je reagovao na posljedice oluje Denis, javlja AP.

Džonsona su kritikovali njegovi protivnici jer nije obišao poplavljene oblasti i što nije sazvao sastanak vladinog kriznog odbora (Kobra), dodaje agencija.

– Time što je odbio da posjeti poplavama pogođene oblasti, Džonson, koga nigdje nema, svojim odsustvom pokazao je svoje prave boje – rekao je Korbin.

Britanski ministar finansija Nadim Zahavi rekao je da Džonson predvodi tim, da on želi da pomogne ljudima pribavljajući finansijska sredstva, umjesto da prikuplja poene u medijima.

Meteorološka služba najavila je nove padavine u narednih 48 sati, dok je Agencija za zaštitu životne sredine saopštila da je u Engleskoj do sada palo 141 odsto prosječnih februarskih padavina.

Oluja Denis, druga najveća oluja ove zime, protutnjala je prethodnog vikenda Velikom Britanijom i donijela snažne vjetrove čak i od 145 kilometara na čas, obilne padavine, poplavljene puteve, željezničke pruge, kuće i prodavnice.

U Britaniji je u oluji stradalo troje ljudi.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Preuzeto sa Srpskainfo.com


POVEZANE VIJESTI

%d blogeri kao ovaj: