Potvrdio menadžer defanzivca: Dinamo ponudio 4,3 miliona eura za argentinskog stopera


Zagrebački Dinamo je ozbiljno zagrizao za Independienteova stopera Alana Franca te je za njega povisio ponudu.

Zagrebački Dinamo je ozbiljno zagrizao za Independienteova stopera Alana Franca te je za njega povisio ponudu.

Igračev menadžer je u razgovoru za jedan argentinski radio potvrdio da je hrvatski prvak ponudio 4,3 miliona eura za 90 posto prava na Alana Franca te da Argentinci ponudu i dalje razmatraju.

Čekamo njihovu odluku. U kontaktu smo s nekoliko klubova koji žele Alana, ali ova ponuda je najbolja do sad i moraju je prihvatiti. Moj igrač bi u Dinamu imao fantastičan ugovor, a u Independiente bi imao postotak njegove buduće prodaje. Do nje bi sigurno došlo jer je Dinamo klub koji igra Ligu prvaka i koji redovno plasira igrače u najbolje evropske lige”, rekao je Jose Nuvola.

Argentinci bi zadržali deset posto prava na igrača i deset posto od sljedećeg transfera

Nuvola je dodao da Independiente najvjerojatnije pregovara s Francovim bivšim klubom San Telmom koji ima još 20 posto prava na Franca. Navodno se radi na rješavanju tog problema, a dođe li do transfera Independiente bi zadržao deset posto prava na igrača i 10 posto od sljedeće prodaje.

Dinamo je inicijalno ponudio 2,3 miliona eura, što su Argentinci odbili te je ponuda sad podebljana. Nuvola tvrdi da klub neće dobiti bolju ponudu od ove Dinamove i pritišće Independiente da je prihvati. Independiente je tražio pet miliona eura, ali toliko neće dobiti.

Franco ima 23 godine, već je odigrao 105 utakmica za svoj klub, a 2018. godine nastupio je i za argentinsku reprezentaciju.

KOMENTARI

Scsport.ba


POVEZANE VIJESTI