Predložen pritvor za službenike SIPA-e Purkovića i Mrđu


Crna hronika

tužilaštvo bih

Prijedlog za određivanje mjere pritvora bit će upućen Sudu BiH, a istraga u ovom slučaju se intenzivno nastavlja, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Nakon ispitivanja osumnjičenih, tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za Božu Purkovića (1960.) i Predraga Mrđu (1965.), osumnjičene za zloupotrebu položaja i ovlasti.

Radi se o državnim službenicima uposlenim u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), koji se sumnjiče da su nezakonito ustupili i dali na uvid osumnjičenim osobama podatke, prikupljene tokom posebnih istražnih radnji u okviru predmeta kodnog naziva “Pero”, koji se odnosi na istragu nezakonitosti u svezi izdavanja školskih diploma, a na kojem radi Tužiteljstvo Unsko-sanskog kantona.

Pritvor osumnjičenim osobama je predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, vršenjem utjecaja na svjedoke ili saučenike.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora bit će upućen Sudu BiH, a istraga u ovom slučaju se intenzivno nastavlja, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Preuzeto sa Fokus.ba


POVEZANE VIJESTI

%d blogeri kao ovaj: