Rusi poručili da ih Pompeovo LICEMJERJE NE IZNENAĐUJE


Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da nije iznenađeno licemjerjem državnog sekretara SAD Majkla Pompea koji je izrazio zabrinutost zbog onog što je nazvao “ofanzivom velikih razmjera protiv nedužnih civila u Idlibu” koju su izvršili Moskva i Damask.

Predstavnik ruskog Ministarstva Igor Konašenkov napomenuo je da američki Stejt department nikada nije javno podržao borbu Rusije protiv međunarodnog terorizma.

– Stejt department drži lekcije i izražava zabrinutost zbog navodne patnje civila baš kada teroristi doživljavaju veliki poraz i kada su sirijski državljani konačno slobodni – izjavio je Konašenkov.

On je podsjetio da je Vašington prećutno pružao podršku koordinisanoj ofanzivi iz Idliba snaga koje Pompeo naziva “nedužnim civilima”.

Konašenkov naglašava da su ti “nedužni civili”, kako ih je Pompeo nazvao, posjedovali oružje i artiljeriju koja pripada ogranku “Al kaide” u Siriji terorističkoj grupi “Džabhat el nusra”, javila je Raša tudej.

Predstavnik ruskog Ministarstva kaže da je jutros, nakon odbrambene kontraofanzive snaga koje se bore na strani sirijskog predsjednika Bašara el Asada u bezbjednosnoj zoni Idlib uništeno ili zaplijenjeno “osam `nedužnih` tenkova, više od 15 borbenih vozila, 49 vagona oružja velikog kalibra, osam vozila džihadista, četiri bespilotne letjelice i desetine komada artiljerijskog oružja različitog kalibra”.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Preuzeto sa Srpskainfo.com


POVEZANE VIJESTI