Stanišićevo pismo NSBiH: Prešao sam preko vaše konstatacije tokom sastanka, oglušili ste se na naše dopise


Zvijezda 09 se ne miri sa svojim ispadanjem iz Premijer lige BiH, iako je u 22 odigrana kola imala zaista krajnje slab i mizeran učinak od svega jedne pobjede i ukupno osam osvojenih bodova.

Zvijezda 09 se ne miri sa svojim ispadanjem iz Premijer lige BiH, iako je u 22 odigrana kola imala zaista krajnje slab i mizeran učinak od svega jedne pobjede i ukupno osam osvojenih bodova.

Od sigurne zone ju je dijelilo čak deset bodova, a odlukom Saveza da se sezona prekine, zajedno sa Čelikom je proglašena putnikom u niži rang.

S tim se još uvijek ne miri prvi čovjek Zvijezde 09, čije smo saopštenje prenosili sinoć, a nakon toga se klub još jednom oglasio na zvaničnoj stranici.

Objavljeno je pismo koje je Stanišić poslao Izvršnom odboru NSBiH, predsjedniku Saveza Elvedinu Begiću, generalnom sekretaru Adnanu Džemidžiću i direktoru sektora za takmičenja Elmiru Pilavu.

Između ostalog, Stanišić je najavio da će NSBiH tužiti sudu u Lozani.

“Poštovana gospodo, na našem sastanku održanom 9. juna 2020. godine u prostorijama Saveza, dobili smo uvjerenje da ćemo imati ravnopravan i profesionalan tretman, te da će isključivo sportski motivi preovladati prilikom rješenja situacije u kojoj smo se našli Vašom odlukom od 1. juna 2020. godine za koju ste nam i sami rekli da je najmanje loša od svih ponuđenih opcija.

Mi kao klub, ispoštovali smo sve što smo se tada dogovorili, kako u pravnom djelovanju tako i u medijskim istupima. Od 9. juna 2020. godine pa do današnjeg dana, i Vi lično gospodine predsjedniče i svi članovi IO FSBiH oglušavate se na naše zahtjeve i na naše dopise.

Kao predsjednik kluba prešao sam preko Vaše konstatacije tokom našeg sastanka, kada ste mi se lično obratili i savjetovali “povedi računa za ubuduće”, te sam smatrao da je to trenutak Vaše trenutne slabosti, a ne poruka da će kub koji vodim 10 godina biti surovo kažnjen zbog toga što traži svoje pravo koje mu je dekretom oduzeto”, piše, između ostalog, u pismu, kojeg možete pročitati u nastavku.

KOMENTARI

Scsport.ba


Nekategorizirano

POVEZANE VIJESTI