Stigli u Split na ljekarske preglede: Omeragić i Ignjatov pred potpisom za Hajduk


Splitski Hajduk je pikirao na dvojicu mladih makedonskih nogometaša Vardara iz Skoplja.

Splitski Hajduk je pikirao na dvojicu mladih makedonskih nogometaša Vardara iz Skoplja.

Članovi su makedonske U-19 selekcije, došli su u Split na razgovore i ljekarske preglede, pa se očekuje i službena objava, pripremaju se ugovori na dvije plus jedna godina.

Azer Omeragić je napadač, a Leonid Ignjatov ofanzivni vezni, a u domovini ih smatraju „biserima nogometa u Sjevernoj Makedoniji”.

Zasad je sigurno da Omeragić treba ostati u Hajduku, dok je oko Ignjatova, kako piše Slobodna Dalmacija, situacija još upitna pa ne treba žuriti s objavom.

Kako potvrđuju pak iz Skoplja, Hajduk je iskoristio nesnalaženje u Vardaru, krizu u redovima najvećeg makedonskog kluba, ponudio dolazak dvojici najvećih talenata i oni su se našli u Poljudu.

Otac Omeragića također je svojevremno bio u kombinacijama da dođe u Hajduk, bilo je to 1996. U doba kad je u Poljud dolazio Goce Sedloski, bilo je govora i o Masaru Omeragiću koji je bio vezni igrač, a evo sada mu je sin Azer u Hajduku.

Omeragić i Ignjatov (ako i on ostane) provest će neko vrijeme u redovima druge ekipe, ali s naznakama da se što prije probiju prema prvom sastavu.

Hajduk je odavna tražio i crpio talente na makedonskom području, dovoljno se sjetiti Vanče Balevskog iz Vardara koji je bio veličina u jugo-ligi i priključio se zlatnoj generaciji „bijelih” 1975., pa Mirko Petrov, Dragi Setinov. Kasnije su u HNL-u Goce Sedloski i Igor Đuzelov ostavili trag, Miro Weiss… Pomagala je Hajduku stara skopska veza Hari Ujkanović. Nedavno je Mirko Ivanovski bio napadač, došao iz Slavena.

Sad je ovaj dvojac Omeragić – Ignjatov na meti izravno nakon što se Hajduk sreo s Vardarom u siječnju u Antalyji (3:1), tamo je sve počelo. Hajduk se zadnjih mjeseci okreće boljem češljanju regije, u prvu postavu je zimus stigao mladi reprezentativac BiH Nihad Mujakić, a interesantan Splićanina je ovog ljeta i Darko Todorović.

KOMENTARI

Scsport.ba


POVEZANE VIJESTI