Stojkić: Bilo je raspitivanja drugih klubova, Zrinjski zaslužuje da se titula vrati u Mostar


Iskusni defanzivac Zrinjskog Pero Stojkić, danas je produžio ugovor s mostarskim timom do kraja naredne sezone, odnosno do ljeta 2021. godine.

Iskusni defanzivac Zrinjskog Pero Stojkić, danas je produžio ugovor s mostarskim timom do kraja naredne sezone, odnosno do ljeta 2021. godine.

Po potpisu ugovora istakao je kako je dogovor brzo postignut.

“Sve smo se jako brzo dogovorili. Ugovor je produžen na godinu dana. Iskreno tako sam i ja želio, jer ipak su tu već i godine u pitanju. Mogu reći kako sam jako zadovoljan produženjem ugovora”, rekao je Stojkić za hercegovina.info.

Otkriva Stojkić u nastavku i kako je bilo upita iz drugih klubova, ali ne i konkretnih ponuda.

“Ne mogu reći da je bilo ponuda, ali nekih raspitivanja jeste. No, u BiH za mene postoji samo jedan klub, a to je Zrinjski. Možda da je bila neka konkretnija ponuda iz inostranstva bih i razmislio, ali ovdje u obzir dolazi samo Zrinjski.”

Stojkić kaže kako o odlasku u penziju ne razmišlja, a trenutno su mu 33 godine.

“Vidjet ćemo kako će tijelo slušati ove sezone, sve zavisi od toga. Ako se i nakon naredne sezone budem dobro osjećao i ako obje strane budu zadovoljne, ponovo se ugovor može produžiti”, rekao je iskusni lijevi bočni.

Zrinjski je dosad bio najaktivniji klub na tržištu, pa su u njegove redove stigli brojni fudbaleri, ali mnogo ih je i napustilo Mostar.

“Igrači koji su došli sigurno su kvalitetni, ali moram reći da su jako kvalitetni i ovi koji su nas napustili. Sve će se najbolje vidjeti kroz pripreme. Najvažnije je da svi prođemo bez povreda, a ostalo će doći na svoje”, smatra Stojkić, koji vjeruje da se titula naredne sezone može vratiti u Mostar.

“Iskreno mislim da može. Imamo dobru ekipu, mi ćemo dati sve od sebe da tako bude. Mislim da Zrinjski zaslužuje da titula ponovo dođe u Mostar“, zaključio je Stojkić u razgovoru za hercegovina.info.

KOMENTARI

Scsport.ba


Nekategorizirano

POVEZANE VIJESTI