Sve spremno za 92. dodjelu najprestižnije filmske nagrade Oscar


Do dodjele najprestižnije filmske nagrade Oscar još je vrlo malo vremena.

Ipak, svi pogledi bit će usmjereni na glavne zvijezde dodjele, sve one koji su zaradili prestižne nominacije i koji se nalaze u utrci za osvajanje zlatnog kipića.

Među njima se svakako istaknuo Film”Joker” s čak 11 nominacija, uključujući onu za najbolji film, najboljeg glumca i najboljeg redatelja, a među onima koji su osvojili njih više također su i filmovi ”Once Upon a Time in Hollywood”, ”1917” i ”Parasite”.

Uz njih za najbolji film konkuriraju i “Ford vs Ferrari (aka Le Mans 66)”, “Jojo Rabbit”, “Little Women”, “Irishman” i “Marriage Story”.

Joaquin Phoenix zahvaljujući ulozi Jokera našao se na listi nominiranih muških glumaca za najbolju mušku ulogu u istoimenom filmu i tako se pridružio Adamu Driveru za najbolju ulogu u filmu “Marriage Story”, Leonardu DiCapriju u filmu “Once Upon A Time In Hollywood”, Antoniju Banderasu za ulogu u filmu “Pain” i Jonathanu Pryceu za ulogu u filmu “Two Popes”.

Oscar za najbolju žensku ulogu otići će u ruke Saoirse Ronan za film “Little Women”, Charlize Theron za ulogu u filmu “Bombshell”, Renee Zellweger za “Judy” ili pak Scarlett Johansson, koja je uz najbolju žensku ulogu u filmu “Marriage Story” nominirana i za najbolju žensku sporednu ulogu u filmu “Jojo Rabbit”.

Bit će to večer puna uzbuđenja, dobrih filmova, ali i dobre zabave koju, vjerujemo, nitko ne želi propustiti.

Zenit.ba


POVEZANE VIJESTI