Todorović: Ovdje nisam uspio ono što sam htio, nadam se da ću na ljeto napraviti pravi potez


Holstein Kiel našeg reprezentativca Darka Todorovića u nedjelju dočekuje trećeplasirani Stuttgart, koji je uz drugoplasirani HSV-e i lidera Arminiju Bielefeld glavni kandidat za povratak u Bundesligu.

Holstein Kiel našeg reprezentativca Darka Todorovića u nedjelju dočekuje trećeplasirani Stuttgart, koji je uz drugoplasirani HSV-e i lidera Arminiju Bielefeld glavni kandidat za povratak u Bundesligu.

Klub iz Hamburga i Švabe, podsjetimo, imaju isti broj bodova, a Arminija je na plus sedam, s tim što prva dva tima idu direktno u Bundesligu, a trećeplasirani u razigravanje, piše Avaz, za koji je govorio upravo Todorović.

Todorović je sanirao povredu i spreman je za povratak u akciju.

“Stuttgart je jako dobra ekipa koja ima dosta kvalitetnih individualaca koji uvijek mogu napraviti prevagu. Ali vjerujte, u Cvajti svako svakoga može pobijediti”, rekao je Todorović u razgovoru za Avaz te dodao:

“Prošle godine mi smo njih pobijedili u Stuttgartu, gdje smo pružili jako dobru partiju. Međutim, u nedjelju će nam biti jako teško, jer oni imaju kvalitet i za Bundesligu. Mislim da će neko teško ugroziti plasman prve tri ekipe, a u sredini tabele je sve moguće. Razlike su male, tako da niko nije miran.”

U prvom kolu nastavka sezone Todorović nije igrao zbog povrede skočnog zgloba.

“Dva dana prije utakmice u Regenzburgu (2:2) na treningu sam izvrnuo skočni zglob. Kasnije sam imao malo problema, bolove i slično, mada ove sedmice treniram normalno.”

Sada se nada da će se sutra naći u timu za duel sa Stuttgartom.

“Nadam se… Povreda nije bila opasna, ali eto, mislio sam da je bilo bolje da malo odmorim, dan-dva, kako ništa ne bih rizikovao. Trebao bih biti i u kadru i u timu, premda nam se oporavio desni bek Phil Neumann koji je prije stalno igrao.”

Utakmice bez publike za Todorovića izgledaju jako čudno.

“Sigurno da je jako čudno. Ipak, nije to ta utakmica kao pred punim tribinama, tako razmišljaju i moji saigrači. Ali jednostavno, došlo je takvo vrijeme. Moramo se tome prilagoditi te i u ovim uvjetima dati sve od sebe. Znamo da nas brojni navijači gledaju na TV-u. Naprimjer, naš prethodni duel u Štutgartu je gledalo oko 40 hiljada gledalaca…”

Todorović u Kielu boravi na posudbi iz Red Bull Salzburga.

“Pod ugovorom sam sa Salzburgom i u dogovoru sa njima, poslije ove sezone se vraćam u Austriju. Vidjet ćemo šta i kako dalje, jer su oni prošle godine doveli desnog beka iz Ajaxa kojeg su platili 5 miliona eura.”

“Zbog toga sam i otišao na posudbu, jer sam htio da igram i napunim se utakmicama. Ovdje to nisam uspio, a to mi je jako bitno – najbitnije od svega, i nadam se da ću na ljeto napraviti pravi potez. Jednostavno, želim igrati, tako da bi najbolje bilo da opet odem negdje, ali gdje ću igrati, pa tek onda da se vratim u Salzburg. Vidjet ćemo, možda ipak i ostanem u Salzburgu”, nastavlja bivši fudbaler Slobode, a današnji A reprezentativac.

Todorović je prošle sedmice bio u karantinu jer mu je jedan saigrač bio zaražen.

“Sve je to ovdje, ponavljam, dosta čudno. Naprimjer, prošle sedmice smo bili u karantinu sedam dana, tako da saigrači koji imaju porodicu ne mogu nikoga da vide od njih. Također, sada nam čelnici kluba ne daju da izlazimo iz kuća, da šetamo gradom… Sve to nam je svima čudno, ali nije teško samo nama, korona-kriza je napravila probleme u cijelom svijetu. Naravno, i ovo će proći”, zaključio je Todorović.

KOMENTARI

Scsport.ba


Nekategorizirano

POVEZANE VIJESTI