Trebinje: Moguće uvođenje restriktivnijih mjera


Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić izjavio je kako će u narednom periodu stručnjaci procijeniti epidemiološku situaciju, te da će, ukoliko bude bilo potrebno, uvesti restriktivnije mjere s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa.

Kako je rekao, opštine i gradovi mogu donijeti restriktivnije mjere u odnosu na Republički štab za vanredne situacije, ukoliko procijene da je to neophodno.

“Zaključak je da u narednom perodu procjenjujemo da li ćemo odluke donositi na nivou grada, neke opštine u Hercegovini ili čak regionalno”, rekao je Ćurić.

Istakao je da je njihov cilj da održe privredu ili oblast turizma koliko je to moguće, shodno trenutnoj epidemiološkoj situacij.

“Smatramo da smo dobili uputstva sa republičkog nivoa, sa lokalnog nivoa od epidemiologa, tako da ako ih se budemo pridržavali možemo očekivati barem dio prihoda od turizma, ali i dalje nam je prioritet zdravlje ljudi”, rekao je Ćurić.

Ćurić je zahvalio ministru zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenu Šeraniću i Univerzitetskoj bolnici u Foči koja je dio svojih kapaciteta stavila na raspolaganje pacijentima iz Hercegovine oboljelim od virusa korona.

Direktor Univerzitetske bolnice u Foči Radmil Marić rekao je da je zdravstveni sistem u Republici Srpskoj nedjeljiv i da pomaže svima, te dodao da građani treba da imaju povjerenja u zdravstveni sistem RS.

On je dodao da se testiranja u ovoj ustanovi sprovode prema pravilima Insituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te da je obezbijeđen dovoljan broj testova.

“Mi smo sad trenutno sa 26 pacijenata spremni da primimo sve pacijente kojima je to neophodno”, rekao je Marić.

bhrt.ba


POVEZANE VIJESTI