UPUCALI GA U GLAVU: 20 SE DANA BORIO ZA ŽIVOT, DANAS JE UMRO


Martin Pilić, 28-godišnjak iz Vularije preminuo je 20 dana nakon što je u sukobu s dva muškarca teško ranjen u glavu. Iza njega su ostale supruga ii dvije kćeri, 2-godišnjakinja i 3-godišnjakinja

Ilustracija

Martin Pilić (28) iz naselja Vularije, pokraj Orehovice, na međimurskom je području preminuo u subotu u prijepodnevnim satima u Županijskoj bolnici u Čakovcu, gdje je dovezen prije tri sedmice teško ranjen, potvrdili su 24sata.hr u policiji. Nesretni Martin te je subote, 2. maja, došao u vikend naselje u Vularijama, koje se nalazi uz stari tok rijeke Drave, gdje se sukobio sa dvojicom muškaraca, koji su navodno čekali da se neko pojavi, jer je krajem aprila provaljeno u vikendicu 63-godišnjeg pukovnika HV, dr. Ratimira Benčića iz Turčina, naselja u varaždinskom predgrađu.

Uz Benčića se nalazio i njegov 61-godišnji prijatelj koji je s dva hica iz malokalibarskog pištolja pogodio nesretnog Martina, od kojih je onaj u glavu bio sudbonosan. Martin je također ispalio jedan hitac iz pištolja na sačmu i pogodio u nadlakticu i ruku Benčića. Obojica su kolima Hitne odvezeni u bolnicu. Martin Pilić je nakon ranjavanja izgubio svijest. Doktori su ga pokušali spasiti, priključivši ga na aparate, ali su se nažalost obistinile crne prognoze i mladi čovjek izgubio bitku za život. Na policiji je da tačno utvrde ko je prvi potegao pištolj i iz kojih razloga. Istražna sutkinja varaždinskog Županijskog suda je 61-godišnjem Varaždincu odredila istražni zatvor zbog pokušaja ubistva. Nažalost, Županijska državna tužiteljica koja je lično vodila uviđajem morati će prekvalificirati „pokušaj“ u ubistvo.

Nakon teškog ranjavanja, Martinova supruga koja je tada rekla da se moli dragom Bogu da Martin, koji je otac dvije kćeri u dobi od dvije i tri godine, oporavi. Tada je sa zebnjom kazala da je Martin imao keramičarski obrt.

  • Ne smijem ni pomisliti što bi se desilo da je te, kobne subote Martin poveo kćeri na to mjesto uz Dravu, gdje su mu one bile česta „pratnja“. Volio je tamo ići još od djetinjstva, kazali su nam članovi njegove porodice.

Razgovarajući s mještanima utisak je da je, sada, pokojni Martin bio vrijedan čovjek te da su on i supruga nedavno stavili kuću pod krov. Navodni povod svađe koji se spominje provala u vikendicu iz koje je neko Benčiću ukrao solarni akumulator i kosilicu. Postoje glasine da su vikendaši tražili od Martina da im kaže ko je provalio, jer je on uz Dravu često dolazio.

Hayat.ba


POVEZANE VIJESTI