VIJEĆE MINISTARA BIH: KONAČNO RASPOREĐENA MEĐUNARODNA MEDICINSKA POMOĆ U OPREMI I DRUGIM SREDSTVIMA


Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donijelo je Odluku o raspodjeli međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje u opremi i drugim sredstvima.

Radi se o pomoći koja se sastoji od 200 specijalnih setova zaštitne opreme i uključuje medicinska zaštitna odijela, vizire i naočale, a koja je dobijena od Vlade Republike Bugarske, te 42 hiljade zaštitnih jednokratnih maski za lice koje su dobijene od Dječijeg hora grada Vuxi iz Narodne Republike Kine.

Pomoć se raspoređuje u skladu sa principima za raspodjelu, i to Federaciji Bosne i Hercegovine 61,5 posto, Republici Srpskoj 37,5 posto i Brčko Distriktu Bosne i Hercegovine jedan posto.

Federacija BiH će dobijenu međunarodnu pomoć podijeliti sa 10 kantona u jednakom omjeru, po 50 posto – saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.     

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

 

Hayat.ba


POVEZANE VIJESTI