Vlada RS o Nacrtu zakona o sticanju statusa samostalnog umjetnika


Vlada Republika Srpske trebala bi danas da razmatra Nacrt zakona o sticanju statusa samostalnog umjetnika i samostalnog stručnjaka u kulturi.

Na dnevnom redu je Informacija o Prijedlogu aneksa “B” na revidiranu državnu strategiju za rad na predmetima ratnih zločina, te informacija o pripremi Projekta energetske efikasnosti u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Predviđeno je da bude razmotrena i informacija o realizaciji Strategije infrastrukture kvaliteta, proizvoda i usluga u Republici Srpskoj za period 2019-2023. godine – preuzimanje i primjena pravne tekovine Evropske unije u oblasti slobodnog kretanja robe od 1. januara 2019. – 1. jula.2020. godine, sa Akcionim planom realizacije Strategije infrastrukture kvaliteta, proizvoda i usluga u Republici Srpskoj za period 2019-2023. godine, sa prijedlogom zaključka.

Biće razmotrena i Informacije o učestvovanju predstavnika Vlade Republike Srpske u izradi Strategije za prevenciju i borbu protiv terorizma BiH /2021-2026. godina/, te Prijedlog odluke o odobravanju sredstava za socijalno zbrinjavanje radnika u iznosu od 1.605.101 KM.

Fotografije sa sjednice medijima će biti dostavljeni putem vetrasfer linka. Nakon sjednice koja je zakazana u 08.30 časova predviđeno je saopštenje.

bhrt.ba


POVEZANE VIJESTI