Zaklao djevojku jer mu je “LIK IZ IGRICE TO NAREDIO”, osuđen na 25 godina zatvora


Hrvatski Vrhovni sud potvrdio je presudu kojom je 25-godišnji mladić osuđen na  25 godina zatvora zbog ubistva 17-godišnje djevojke u jesen 2016. godine.

Vrhovni sud je naveo da je prvostepeni Županijski sud u Osijeku pravilno pravno okarakterisao zločin kao krivično djelo teškog ubistva počinjenog na podmukao način.

Šustek je, prema presudi, iskoristio povjerenje žrtve s kojom je bio u ljubavnoj vezi dogovorivši s njom sastanak na uobičajenom mjestu na koje je žrtva s punim povjerenjem došla, ne sluteći bilo kakvu opasnost, prenosi Index.

On je, s druge strane na to mesto došao planski, s unapred pripremljenim nožem na rasklapanje, i potom je devojku višestrukim ubodima nožem usmrtio, kaže se u presudi.

Osuđeni Matej Šustek je na početku suđenja 2017. iznio pred sudom, kako konstatuje hrvatski portal, bizarnu odbranu.

On je, naime, rekao sudskom vijeću da se ne osjeća krivim za ubistvo djevojke. Branio se da ga je na dan prije ubistva djevojke, sa kojom je bio mjesec dana u vezi, “posjetio” njegov najbolji prijatelj Mićael De Santa (lik iz video-igre Grand Theft Auto) i rekao da je treba eliminisati.

Kazao je i kako mu je isti lik rekao da idućeg dana dođe do željezničke stanice u Našicama, što je i učinio, i da su obukli kombinezon koji je on donio i odvezli se u Košku, gdje su čekali 17-godišnjakinju jedan sat.

Prema optužnici, 6. novembra 2016. godine Šustek je pozvao 17-godišnjakinju i rekao joj da se nađu na željezničkoj stanici. Ona je sjela na bicikl i došla na dogovoreno mjesto. On je izišao iz voza i odveo je do obližnjeg silosa. Tamo ju je uhvatio za glavu i izbo nožem dva puta u vrat.

Potom joj je nanio još devet ubodnih rana, a da bi bio siguran da neće pozvati pomoć, uzeo joj je mobilni telefon i sjeo na voz za Našice.

Osuđeni, kako se napominje, i protiv ove drugostepene presude ima pravo žalbe pred trećestepenim vijećem Vrhovnog suda Hrvatske.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Preuzeto sa Srpskainfo.com


POVEZANE VIJESTI