Pronađeno mrtvo tijelo, sumnja se da je motorista koji je sletio u provaliju

U blizini mjesta Johovica, nadomak Velike Kladuše, jučer su pronađeni skeletni ostaci mlađe muške osobe, a pretpostavlja se kako bi to mogao biti Vanes Žalić (20), mladić koji je 21. augusta ove godine nestao bez traga.

Ovu informaciju potvrdio je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK, koji je rekao kako je policija jučer u poslijepodnevnim satima dobila dojavu od jednog mještanina o pronalasku tijela.

Prema njegovim riječima, očevidac je uočio tijelo u jednoj provaliji koja se nalazi pored lokalnog puta, a pored njega je bio motocikl.

„Prema prvim informacijama, gotovo sigurno je da se radi o nestalom mladiću koji je, najvjerovatnije, s motociklom sletio u duboku provaliju. Zanimljivo je kako na ovome mjestu nema telefonskog signala, što je u proteklom periodu otežalo potragu. Ipak, tačne informacije biće poznate nakon što se okonča istraga i utvrde tačne okolnosti cijelog događaja“, kazao je Šiljdedić za “Nezavisne”.

Policija je po prijavi izašla na lice mjesta, a u toku je još uviđaj kojem rukovodi dežurni kantonalni tužitelj.

Kako saznajemo, danas će biti obavljena i obdukcija tijela kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Inače, mladić je poslednji put viđen pomenutog datuma kada se na motociklu odvezao od kuće.

Njegov nestanak je prijavila porodica, a u proteklom periodu organizovano je više akcija pretrage okolnog terena u potrazi za mladićem, ali su sve te aktivnosti bile bezuspješne.