Vranješ: Neću da ginem na terenu, a da me s tribina vrijeđaju, Spahić je veliki čovjek

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ je gostovao u emisiji Kurir TV-a u kojoj je govora bilo i o njegovom igranju među Zmajevima.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ je gostovao u emisiji Kurir TV-a u kojoj je govora bilo i o njegovom igranju među Zmajevima.

Naravno, bila je to neizbježna tema, a opće je poznato kako je defanzivac neslavno završio svoju epizodu u našem nacionalnom timu, pošto je iz istog odstranjen nakon brojnih skandala.

“Ja sam uvijek davao sto posto sebe za tu reprezentaciju, dok sam igrao, nizali smo uspjehe, svi su nas respektovali, sada reprezentacija gubi kući od Irana 3:0. Prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu igrali smo protiv Argentine na Marakani brazilskoj i jedva nas je Argentina dobila 2:1. Niko nas nije lako mogao dobiti”, rekao je Vranješ, a potom nastavio o trenutnoj situaciji u reprezuentaciji za koju mu nije jasno šta se dešava:

“Promijenili su se selektori, istumbali igrači, šta je u pitanju, ne znam. Zvanično sam se oprostio od te reprezentacije, ne bih se više vratio, stavio sam tačku na to”, istakao je Vranješ za Kurir TV.

Na pitanje zašto je tako rekao je:

“Ne želim da tu ginem na terenu, a da me neko sa tribine vrijeđa, a nemam nikakvu korist od toga. Oni imaju korist od mene, ja nemam nikakvu korist od reprezentacije”, objasnio je Vranješ.

Govorio je defanzivac i o saigračima, a na pitanje voditeljice kojeg posebno cijeni, Vranješ je rekao: “Emira Spahića!” Dodao je kako je Spahić veliki sportista i čovjek.

Vranješ je trenutno ponovo u Anderlechtu koji i ne računa na njega, pa će vjerovatno uskoro još jednom promijeniti sredinu.

KOMENTARI