Bektić, Sandžić i Hamzić saslušani i pušteni na slobodu

Nakon što su juče uhapšeni zbog sumnje na izborne prevare u Srebrenici, predsjednik SDP-a Srebrenica Bego Bektić, Muamer Sandžić i Enver Hamzić, saslušani su u Regionalnoj kancelarijI SIPA-e u Tuzli, te pušteni na slobodu, potvrdio je za BHRT portparol Državne agencije za istrage i zaštitu Luka Miladinović.

Naveo je da je njima bilo određeno policijsko zadržavanje u trajanju od 24 časa, te da su saslušani u svojstvu osumnjičenih, a potom pušteni uz saglasnost postupajućeg tužioca.

Miladinović je dodao da će SIPA protiv Bektića, Sandžića i Hamzića u narednom periodu dostaviti izvještaj Tužilaštvu BiH o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu.

Podsjetimo, pripadnici SIPA-e juče su na području Srebrenice i Tuzle uhapsili navedena lica zbog postojanja osnova sumnje da su ukrali identitet više osoba bošnjačke nacionalnosti koje su potom fiktivno prijavili u Srbiji za glasanje putem pošte. Svi fiktivno prijavljeni Bošnjaci svoje glasove navodno su dali kandidatu za načelnika Mladenu Grujičiću.

Akcija SIPA-e izvedena je po nalogu Tužilaštva BiH, a u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Tuzlanskog kantona.

BHRT