NSRS o izvještajima o fiskalnoj odgovornosti u RS

Narodna skupština Republike Srpske nastavila је zasjedanje. Nekoliko je zakonskih rješenja na dnevnom redu, a među njima su i izvještaji po osnovu zakona o fiskalnoj odgovornosti u RS.

Na današnjoj sjednici poslanici bi trebalo da se izjasne i o drugoj konsolidaciji budžeta o kojoj je juče raspravljano.

[embedded content]

Poslanici su jutros raspravljali u Prijedlogu zakona o faktoringu, koji bi privrednim subjektima trebalo da olakša pristup finansijskim sredstvima, ubrza finansijske aktivnosti, te pospiješi pristup finansijskim tokovima.

Takođe, poslanici su razmotrili Nacrt zakona o sticanju statusa samostalnog umjetnika i samostalnog stručnjaka u kulturi.

Nacrtom zakona o sticanju statusa samostalnog umjetnika i samostalnog stručnjaka u kulturi propisani su uslovi i način sticanja ovog statusa, prava i obaveze, vođenje evidencije, obezbjeđivanje sredstava, te druga pitanja koja su značajna za ovu kategoriju.

Na jučerašnjoj sjednici NSRS razmatran je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak, a poslanici su objedinjeno razmatrali i set zakona o taksama – posebnim republičkim, komunalnim i administrativnim taksama.

Jučerašnju sjednicu obilježila je rasprava o Prijedlogu drugog rebalansa Budžeta Republike Srpske za 2020. godinu u iznosu od tri milijarde i 636 miliona maraka i Izvještaju o privremenom odstupanju konsolidovanog budžetskog deficita od fiskalnih pravila.

BHRT