Srebrenica: Izvještaj protiv direktorke JU zbog zloupotrebe službenog položaja

Policijska uprava Zvornik podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv ženske osobe čiji su inicijali M.S. iz Srebrenice zbog sumnje da je, kao direktor jedne javne ustanove u ovom mjestu, zloupotrebom službenog položaja pribavila imovinsku korist od 14.595 KM.

U saopštenju Policijske uprave navedeno je da je M.S. osumnjičena da je u svojstvu direktora javne ustanove u Srebrenici od juna 2017. do avgusta ove godine iskoristila svoj službeni položaj i ovlaštenje.

Ona je, kako su naveli, bez odluka Upravnog odbora javne ustanove naložila računovodstvenoj službi da joj vrše obračun neto plate uvećan za određeni iznos i za to uvećanje je bespravno primjenjivala odluku Upravnog odbora ustanove koja je glasila na ime drugog lica, čime je protivpravno pribavila imovinsku korist od 14.595 KM.

“M.S. se tereti i da je u namjeri da drugome nanese štetu ili teže povrijedi prava drugog, samoinicijativno promijenila rješenje o prijemu u radni odnos za jedno lice i tom prilikom je pod istim brojem i datumom izmijenila sadržaj rješenja i kao takvo ga potpisala i ovjerila službenim pečatom javne ustanove”, dodali su u saopštenju.

BHRT