Zvanično: Mick Schumacher od naredne sezone u Formuli 1, poznato koji će bolid voziti

Legendarni Michael Schumacher je i zvanično dobio nasljednika u Formuli 1, pošto će njegov sin Mick od naredne sezone voziti bolid Haasa.

Legendarni Michael Schumacher je i zvanično dobio nasljednika u Formuli 1, pošto će njegov sin Mick od naredne sezone voziti bolid Haasa.

Mladi 21-godišnji Mick je trenutno član Ferrarijeve akademije, a u Haasu će od iduće sezone čini tandem sa Nikitom Mazepinom. Zamijenit će oni tako Romaina Grosjeana i Kevina Magnussena.

Schumacher se ove sezone takmiči u Formuli 2, gdje trenutno vodi u ukupnom poretku i dosta je izgledno da bi mogao postati prvak, pošto uoči posljednje trke prvenstva ima 14 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog vozača.

“Jako sam zadovoljan što smo u mogućnosti da potvrdimo da će Mick Schumacher biti u našem vozačkom sastavu za sljedeću sezonu i radujem se njegovom dolasku u tim”, rekao je direktor Haas tima Guenther Steiner.

Mick nije krio zadovoljstvo činjenicom da će iduće sezone biti član Formule 1.

“Prilika da sljedeće godine budem član Formule 1 čini me nevjerovatno sretnim i jednostavno sam bez riječi. Uvijek sam vjerovao da ću ostvariti svoj san o Formuli 1. Dat ću sve od sebe, kao i uvijek i radujem se što ću zajedno s Haasom krenuti na ovo putovanje”, rekao je Schumacher.

Tako će Schumacher biti i treći član porodice Schumacher u Formuli 1, pošto je, podsjećamo, Michaelov brat Ralf vozio na početku ovog milenijuma.

KOMENTARI