Bešlagić: Ja bih uveo obvezno glasovanje

Zastupnik Naše stranke u Tuzlanskom kantonu Selim Bešlagić kaže u emisiji BHT1 uživo kako bi uveo obvezno glasanje.

[embedded content]

On ističe kako ovo što se uradilo u Srebrenici nije djelo SDP-a nego nekih njegovih nečasnih članova.

“Politika je dovela do toga da pojedinci učine tako nečasne radnje. Kadrovska politika nula i rezultati svega toga su da pojedinci imaju svoje interese, dođu na funkciju i iskoriste svoje interese, to je sramno. To je kompletna vertikala od vrha do članstva SDP-a”, rekao je on.

On itiče da se danas politika svela na trgovinu i da se moramo vratiti “osnovnim principima”.

“Bez toga ćemo se dalje urušavati i doći u situaciju da kada pametni odušute, budale zavladaju”, dodao je Bešlagić.

Na upit što je sa socijaldemokracijom danas, Bešlagić ističe da politička scena u BiH nema lijevo i desno.

“Tu je sve pomješano i svatko koristi ono što je najbolje iz sistema… Ovoj BiH treba građanska opcija u kojoj će stručnost i kompetentnost dovesti do boljitka, sve drugo je urušavanje. Politiku ostavimo u parlamentima, ali dajte da ovi elementi stručnosti i kompetentnosti izbace ljude koji mogu raditi za sve, bez obzira kojoj stranci pripadaju”, dodao je Bešlagić u razgovoru za BHT1 uživo.

Komentirao je političku situaciju u Tuzlanskom kantonu i političare koji politiku koriste kao poligon za uhljebljenje.

“Građani BiH se neizlaskom slažu s ovom situacijom… Svi oni koji su osvojili vlast sudjeluju u vlasti s oko 25 posto. To je legalno, ali nije realno da 25 posto građana bira vlast koja treba rukovoditi državom četiri godine. To je svugdje tako. Ovdje se postavlja pitanje kada će građani shvatiti da imaju vlast u svojim rukama i izaći preko 70 posto. Do tada, mi živimo u iluziji da je vlast osvojena, ali nije, ona je samo prešla u ruke onoga tko ima oko 25 posto. Demokratsko pravo olovke će se pokazati kada ona bude velika. Ja bih uveo obveznu izlaznost, kaznio bih one koje ne izađu”, kazao je on.

BHRT