Sužen spisak kandidata za selektora Srbije: Komšije spremne platiti i obeštećenje za svoju prvu želju

Baš kao i reprezentacija Bosne i Hercegovine, ni susjedna Srbija nema slektora nacionalnog tima, te je u toku potraga za nasljednikom Ljubiše Tumbakovića.

Baš kao i reprezentacija Bosne i Hercegovine, ni susjedna Srbija nema slektora nacionalnog tima, te je u toku potraga za nasljednikom Ljubiše Tumbakovića.

Proteklih dana se špekulisalo o brojnim imenima, a sada Sport Klub piše da je spisak kandidata sužen na četiri stručnjaka.

Riječ je o Vladanu Milojeviću, koji je čini se prvi favorit, Veljku Paunoviću, Slaviši Jokanoviću i Ivanu Jovanoviću.

Zanimljivo, jedini stručnjak koji je trenutno slobodan od navedena četiri jeste Jovanović, koji je bez posla od odlaska s klue Ujedinjenih Arapskih Emirata u aprilu ove godine, dok preostala tri kandidata imaju posao u klubovima.

Milojoević je nakon odlaska iz Zvezve preuzeo Al-Ahli u Saudijskoj Arabiji gdje ima dosta jak, odnosno bogat ugovor, u Kataru u Al Gharafi radi Jokanović, dok Paunović s dosta uspjeha ove sezone u Championshipu vodi Reading.

Do naredne sjednice Izvršnog odbora, Marko Pantelić, zamjenik predsjednika FSS, obaviće razgovore sa kandidatima za potencijalnog nasljednika Ljubiše Tumbakovića i dostaviti konačan prijedlog ko bi mogao da predvodi Srbiju od januara 2021.

Prva opcija je, dakle, Milojević, za kojeg je FSS spreman da plati čak i obeštećenje Al-Ahliju, ali naravno, prvo ukoliko dođe do dogovora ovog stručnjaka sa krovnom kućom fudbala u Srbiji.

Ukoliko ti pregovori propadnu, čelni ljudi saveza će se okrenuti drugim pomenutim opcijama.

KOMENTARI