Vlada RS: Pomoć ugostiteljima, turističkim agencijama i izvođačima umjetnosti u iznosu od 39.116.600 KM

Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o garantnom programu podrške privredi za ublažavanje posljedica pandemije virusa korona, kao i Odluku o prihvatanju donatorskih sredstva Vlade Republike Srbije u iznosu od 20.000.000 eura odnosno 39.116.600 KM.

“Vlada RS donijela je, na prijedlog Upravnog odbora Kompenzacionog fonda, Uredbu o postupku dodjele sredstava ugostiteljima koji pružaju uslugu smještaja, turističkim agencijama i izvođačima umjetnosti za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije virusa korona. Uredbom je predviđeno da se iz sredstava Kompenzacionog fonda RS navedenim privrednim subjektima obezbijede novčana sredstva radi redovnog izmirivanja obaveza prema radnicima za doprinose, kao i ostalih poreskih obaveza”, saopšteno je iz Vlade RS.

Odluka o prihvatanju donatorskih sredstva Vlade Republike Srbije u iznosu od 39.116.600 KM donesena je u okviru mehanizma saradnje po Sporazumu o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između Republike Srpske i Republike Srbije, za saniranje posljedica izazvanih pandemijom virusa korona.

BHRT