Boateng sretan zbog Milana: Igraju najbolji fudbal u Italiji čak i sa nekim nepoznatim igračima

Nekadašnja zvijezda Milana Kevin-Prince Boateng trenutno nastupa za Monzu, ali prati Rossonere i zadovoljan je njihovim velikim progresom u 2020. godini.

Nekadašnja zvijezda Milana Kevin-Prince Boateng trenutno nastupa za Monzu, ali prati Rossonere i zadovoljan je njihovim velikim progresom u 2020. godini.

Milan ruši sopstvene rekorde, u Seriji A nije poražen još od početka marta i suvereni je lider na tabeli u domaćem šampionatu. Boateng je uporedio taj tim sa onim u kojem je on nastupao i osvojio titulu prvaka Italije.

“Imali smo dosta velikih majstora kao što su Ibra, Robinho, Seedorf, Pirlo, Gattuso, Thiago Silva. Čak i kad ne bismo igrali najbolje, dobivali bismo. Protivnici su nas se bojali”, rekao je Boateng za La Repubblicu i osvrnuo se na sadašnji tim:

“Danas vidim ekipu u kojoj postoji dosta pozitivnih ponašanja, dobar tim, nešto što je Milanu dugo nedostajalo. Ako vidite Ibru kako slavi s tribina, znajte da je tu pravi duh. Stvarno mogu osvojiti Scudetto. Milan igra najbolji nogomet u Italiji, pa čak i sa nepoznatim igračima. Nisam znao ko je Alexis Saelemaekers, ali odigrao je savršen susret protiv Fiorentine”, rekao je Boateng.

Boateng otkriva zašto se prošlog ljeta odlučio pridružiti Monzi koja se natječe u Seriji B i koju predvode nekadašnji vladari Milana Silvio Berlusconi i Adriano Galliani.

“Nisam sumnjao. Berlusconi i Galliani doveli su me u najbolju momčad svijeta iz Portsmoutha prije deset godina. Trebala im je pomoć i rekao sam da. Vođenje Monze u Seriju A bilo bi poput osvajanja Scudetta s Milanom. Zabavljam se, nije ista atmosfera na utakmicama Serie A, ali opet se osjećam mladim, samo su bitni nogomet, jednostavne stvari i normalni stadioni”, dodao je Boateng.

KOMENTARI