Epidemiološka situacija nije uticala na zatvorenike

Ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša i v. d upravnika Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH Siniša Perković izrazili su zadovoljstvo što epidemiološka situacija u vezi sa virusom korona nije uticala na premještanje zatvorenika i pritvorenika, te njihov smještaj u zavodske ćelije.

Ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša danas je boravio u radnoj posjeti novoizgrađenom Zavodu za izvšenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera Bosne i Hercegovine u Istočnom Sarajevu.

Zavod za izvšenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera Bosne i Hercegovine je institucija s visokim stupnjem sigurnosti koji je napravljen po najsavremenijim europskim standardima i kao takav predstavlja važan stub vladavine prava u Bosni i Hercegovini.

Ministra Josipa Grubešu je dočekao v.d. upravnika Zavoda Siniša Perković uz svečano postrojavanje zavodske policije, te su u pratnji načelnika Sužbe sigurnosti obišli Zavodske prostorije.

S obzirom da je Zavod novoizgrađena institucija v.d. upravnika Siniša Perković je upoznao ministra Josipa Grubešu s tehničko-organizacijskim uvjetima i aktivnostima koje se provode u Zavodu, kao i da se radi kontinuirana obuka i stručno usavršavanje novouposlenih.

Izrazili su zadovoljstvo što trenutna epidemiološka situacija vezana za koronavirus nije utjecala na premještanje zatvorenika i pritvorenika te njihov smještaj u zavodske ćelije, saopćeno je iz Ministarstva pravde BiH. 

BHRT