Lučić o dugovanju Borca: Vrijeđate me time što pokazujete da imate moć i kontrolišete Savez

Bivši golman Borca Mladen Lučić oglasio se putem društvenih mreža povodom dugovanja koja mu banjalučki klub nije isplatio.

Bivši golman Borca Mladen Lučić oglasio se putem društvenih mreža povodom dugovanja koja mu banjalučki klub nije isplatio.

Podsjetimo, Borac je imao rok do 5. decembra da isplati dugovanja svom bivšem golmanu, ali je onda podnio zahtjev Nogometnom savezu BiH za odgodu roka, na što je stigao pozitivan odgovor.

Sada je Borac dužan Lučiću novac da isplati do 21. decembra, a povodom toga oglasio se i ovaj 35-godišnji golman.

“U Borcu sam imao prelijep period. To odmah moram istaći. Klubu, navijačima i saigračima ogromno hvala. Drago mi je što sam svojim doprinosom pomogao da klub poslije dužeg vremena ode u evropsko takmičenje, ali blato na taj period bacaju oni, koji su me proglasili nepotrebnim i zbog kojih sam morao napustiti klub”, poručio je Lučić i nastavio:

Ja se zaista ne oglašavam. Živim svoj porodičan život, kako me svi i znate. Ali, moram napisati da sam razočaran ovim što čitam iz medija. Čekao sam i čekao da dobijem ono što mi pripada, ono što smo Borac i ja dogovorili, na šta niko nije tjerao klub, a bio sam samo ja tjeran da odem iz kluba. Zajedno sa svojim advokatima sam pokrenuo postupak i da se ovakva ustupanja prave, pa dva brata se ne bi tako odnosila kako to rade Savez i Borac. Opet ponavljam, klubu, navijačima i saigračima kapa do poda, ali ovakav odnos prema igračima je sramotan i nezapamćen, a imao sam popriličnu veliku karijeru i znam šta govorim. Imamo i mi gospodo porodice, djecu, imamo i mi životne potrebe, Svaki dogovor ste prekršili, a sada još i vrijeđate time što pokazujete da imate moć i kontrolišete Savez. Sve će doći na svoje, prije ili poslije. Ja znam da sam svaki dan davao sve od sebe i da me boljelo kada mi niste dali da prisustvujem treninzima. Znam da dosta igrača ima probleme i sada. Neka budu jaki. Pravda je na njihovog strani, a biće i na mojoj“, poručuje Lučić.

KOMENTARI