Predizborna kampanja u Mostaru: Predstavljanje kandidata iz izbornog područja Zapad

Bliže se izbori u Mostaru, a kandidati na izbornom području Stari grad dobili su priliku da se prvi predstave biračima i direktno odgovaraju na pitanja građana. Predstavili su se kandidati iz izbornog područja zapad.

[embedded content]

Neće biti odgovarano samo na pitanja građana, nego će kandidati imati priliku i za sučeljavanje. Zbog epidemioloških mjera, broj sudionika na forumima je ograničen. Građani izlaganja mogu pratiti putem interneta. Forumi bi trebali unijeti živost u predvidljivu kampanju.

Upućeni navode kako će mostarska kampanja biti skromnija u odnosu na druge sredine u Bosni i Hercegovini. Neće biti, ističu, velikih političkih skupova. Komunikacija s biračima odvijat će se od vrata do vrata i uz minimalno korištenje propagandnih materijala. Pandemija je prebacila kampanju na internet. Rasprave i zapaljiva retorika dominiraju društvenim mrežama i digitalnim plaformama.

Pod nazivom “Ti ih biraš, ti ih pitaš” u organizaciji Centra civilnih inicijativa planirano je održavanje 9 foruma i sučeljavanje kandidata. Predviđeno je održavanje foruma u svakoj od šest izbornih jedinica, te tri za jednistvenu gradsku listu gdje se očekuje najveći interes, jer bi se tu trebali sučeliti kandidati svih političkih subjekata. Predstvaljanje i sučeljavanje kandidata bit će održavano do 15. prosinca.

BHRT