Preminuo mladić – Otkrivamo ko je osumnjičen za pucnjavu

Muškarac D. S., koji je sinoć ranjen u Trnu kod Laktaša, preminuo je od zadobijenih povreda u UKC Republike Srpske. Za pucnjavu je osumnjičen Dalibor Čamber koji je odranije poznat policiji i pripadnik je organizacije “Srbska čast”, otkrivaju naši izvori u MUP RS.

Kako prenose mediji, policijskoj stanici Laktaši sinoć oko 22.40 časova prijavljeno je da je u Trnu na parkiralištu benzinske pumpe l D.Č., koji je bio u društvu M.Đ. iz Laktaša, pucao iz pištolja i ranio D.S. u predjelu stomaka i A.B. u predjelu noge, obojica iz Laktaša.

– Povrijeđeni su prevezena u UKC RS, gdje je osoba D.S. u 00.30 časova preminula, čime je počinjeno ubistvo. D.Č. i M.Đ. su uhapšeni a o događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka – rekla je portparol MUP Srpske Mirna Miljanović.

Kako mediji prenose,od povreda zadobijenih u pucnjavi preminuo je Duško Savanović (24).

Kako ATV nezvanično saznaje, za pucnjavu je osumnjičen Dalibor Čamber koji je odranije poznat policiji.

U martu ove godine uhapšen je zajedno sa bratom Dubravkom sa lažnim policijskim značkama i vozilom sa treptačima.

Tada je policija u pretresu pronašla i oružje, tvrdi Atv,

Kako BN saznaje Čamber je pripadnik Srpske časti, organizacije sa vrlo upitnom reputacijom koja djeluje i u Republici Srpskoj.

Čamber je zajedno sa ostalim iz “Srbske časti” rado viđen gost i u Palati RS kada je predsjendik bio Milorad Dodik.

Dalibor Čamber /46/ iz Laktaša osumnjičen je da je, u društvu sa osumnjičenim Milanom Đurđevićem /42/, takođe, iz Laktaša, ranio iz pištolja sugrađane S.D. i B.A. /22/, nakon čega je S.D. preminuo, prenijela je Srna.