Kolega negativno nastrojen prema Schumacheru: Bivši smo prijatelji, ne zanima me njegovo ime

Mick Schumacher će od iduće sezone voziti u Formuli 1 gdje će naslijediti svog legendarnog oca, jednog od najvećih vozača svih vremena.

Mick Schumacher će od iduće sezone voziti u Formuli 1 gdje će naslijediti svog legendarnog oca, jednog od najvećih vozača svih vremena.

Vozit će Mick u ekipi Haas, a po svemu sudeći, očekuje ga jako težak početak i to zbog kolege s kojim će biti u timu.

U pitanju je još jedan novajlija u Formuli 1, a to je Nikita Mazepin. I Schumacher i Mazepin su posljednjih mjeseci stigli na naslovnice svjetskih medija, ali s različitim razlozima.

Schumacher je osvojio takmičenje u Formuli 2, dok je Mazepin tu bio zbog skandala i neprimjerenog videa kojeg je objavio na društvenim mrežama, zbog čega je bio kažnjen i od Haasa, te se na kraju izvinio.

Upravo je Mazepin sada čini se krenuo izazivati nove skandale, pošto je rekao kako Schumachera ne smatra svojim prijateljem, iako su nekada zajedno vozili karting.

“Da budem iskren, njegovo ime mi nije važno. Nismo ni prijatelji, ali mogu nas nazvati bivšim prijateljima. Zajedno smo vozili karting”, rekao je 21-godišnji vozač rođen u Moskvi, koji je prošle sezone dva puta pobijedio u F2.

Schumacher i Mazepin će u Haasu naslijediti dugogodišnji tandem Magnussen-Grosjean, a očigledno će biti zabavno pratiti njihov odnos zbog ovakve nastrojenosti Mazepina.

KOMENTARI