Lagumdžija: Rado ću se vakcinisati, ako treba i javno!

Nekadašnji ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija kazao je da će se svakako vakcinisati protiv koronavirusa kada dođe vrijeme za to, piše Avaz

Sramotno šta nam se dešava

– Ako ljudi zaduženi za to smatraju da to treba biti javno, da će to pomoći, naravno da bih se odazvao. Posebno ako bi zdravstveni radnici organizirali jednu takvu akciju. Pozivam i čelništvo države da to urade i da pokrenu širu akciju na tu temu. A, prije svega pozivam ih da nabave vakcine – poručuje Lagumdžija.

On ističe da je sramotno ono što se dešava oko nabavke vakcina. 

Šta kažu lideri stranaka

– Bilo bi normalno da imamo vakcine za sve. Međutim, u situaciji da se FBiH hvali da je nabavila 5.000 vakcina, a da trebaju dvije po osobi, to znači da imaju vakcina za 2.000 do 2.500 ljudi. To nije ni jedan promil stanovnika. Treba organizovati akciju kako da se ne vakcinišu oni koji su bili dužni nabaviti vakcine, a nisu – kaže Lagumdžija.

U sutrašnjem printanom izdanju “Dnevnog avaza” čitajte šta o javnom vakcinisanju misle lideri najvećih stranaka, HDZ-a Dragan Čović, SBB-a Fahrudin Radončić, SDP-a Nermin Nikšić, NiP-a Elmedin Konaković, Naše stranke Predrag Kojović, PDP-a Branislav Borenović te SDS-a Mirko Šarović.

pressmedia.ba