Nikšić: Idemo u pospremanje, promjena na čelu KO SDP BiH Sarajevo

Na čelu Kantonalnog odbora SDP Sarajevo doći će do promjene, potvrdio je predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić gostujući večeras u emisiji Polis na TVSA.

On je najavio održavanje sjednice Predsjedništva SDP BiH u narednu srijedu na kojoj će analizirati izbore i doći će, kako je kazao, do pospremanja i raspuštanja određenih organizacija i organa tih organizacija i u KO SDP Sarajevo i u drugim sredinama u kojima se pokazalo da već godinama postižemo iste rezultate, tavorimo ili padamo s rezultatom.

“Mi želimo 2022. godine biti, a i ovako smo najjača opoziciona partija u BiH, stranka koja je druga u FBiH i učinit ćemo sve da u onim sredinama gdje se prepoznalo da moramo napraviti veći iskorak poput Sarajeva, Zenice, Bihaća, većih centara, Travnika, napraviti određene kadrovske promjene, dovesti neka kadrovska osvježenja, uvesti neke ljude koji bi trebali da budu neko novo lice. Svakako da to ne znači da ćemo bilo koga šikanirati, otjerati, rastjerati. Ljudi ostaju dio tima, dio te priče ali na neke stvari nam ukazuju građani i glasanjem”, kazao je Nikšić. 

PROČITAJTE JOŠ:  Obilježen međunaradni dan mladih

On je istakao da se nije žurilo sa “pospremanjem” s obzirom da su bile u toku aktivnosti sa imenovanjem vlada, izbori u Mostaru i sva dešavanja nakon izbora. 

(NAP)

pressmedia.ba