Osim: Zimski prelazni rok je malo gadan, a nismo baš u poziciji da možemo birati

Šef stručnog štaba FK Željezničar Amar Osim govorio je za klupsku stranicu o planu priprema, koje su startale danas za Plave.

Šef stručnog štaba FK Željezničar Amar Osim govorio je za klupsku stranicu o planu priprema, koje su startale danas za Plave.

Strateg Plavih u uvodu razgovora je kazao:

“Ovdje ćemo biti pet, šest, sedam dana, da treniramo gdje budemo stigli, zato što nas vrijeme uslovljava. Dakle u nekoj sali, jer je hladno vani i na snijegu se može trenirati. Danas i sutra ćemo biti ovdje, malo trčkarati, a od nedjelje imamo dogovoreno u Hillsu, gdje ima plastična podloga. Tamo ćemo trenirati do petka idućeg, kada ćemo ići u Međugorje”, kazao je Osim te potom govorio o pripremama u Hercegovini:

“Tamo ćemo biti 11 dana, vratiti se malo ovdje, pa opet dole devet dana. Dole ćemo igrati prijateljske utakmice, zasad imamo četiri dogovorene, ali ćemo imati još četiri ili pet, ali ćemo to riješiti u narednih nekoliko dana”, kazao je Osim

Potom je govorio o kondiciji igrača.

“Nama je najteža situacija, jer nemamo gdje trenirati. Da je ljeto, lako je trenirati dva mjeseca. Zimi, ako se poklopi vrijeme, moraš otići iz Sarajeva, plaćati nekome, nekog opterećivati na bilo koji način. Mi imamo dvadeset dana planiranih u Međugorju. Šta će sada biti ako se vratimo iz Međugorja u Sarajeva i bude snijeg, to ne bih znao”, istakao je Osim.

O samom kadru je kazao:

“Otišla su dva-tri igrača koja nisu bila u prvom planu. Jučer je Hajdar (Haris Hajdarević) otišao, a on je već bio u prvom planu. Klub je odlučio da ga pusti, jer je svojim odnosom zaslužio da mu se izađe ususret, bez obzira na to što će nam takav igrač faliti. Mi jesmo klub koji treba afirmisati i stvarati svoje igrače, mi mu želimo svu sreću. Pokušat ćemo kompenzirati njegov odlazak, vjerovatno dovesti nekoga na toj poziciji, ali znate da je zimski prelazni rok malo gadan po tom pitanju. A imamo i nekih drugih problema, nismo baš u poziciji da možemo birati. Nešto ćemo probati izmisliti. Ostali su igrači tu, pod ugovorom, bez obzira šta se piše po portalima”, kazao je trener Željezničara te zaključio:

“Renome kluba je takav da se uvijek ide na najviše ciljeve. Na drugom smo mjestu. Ok, zaostatak je veći za vodećim nego što smo se nadali. U četvrtfinalu smo Kupa. Imamo žestoku konkurenciju u oba takmičenja. Moramo se popraviti ako želimo nešto više”.

KOMENTARI