Željezničar obavio prvi trening ove godine, prozivci prisustvovalo 29 fudbalera

Nakon što je šef stručnog štaba Amar Osim izvršio prozivku, fudbaleri Željezničara danas su na Grbavici obavili prvi trening u ovoj godini.

FOTO: Plavi odlaze 22. januara u Međugorje (Foto: Armin Herić/fkz.ba)

Nakon što je šef stručnog štaba Amar Osim izvršio prozivku, fudbaleri Željezničara danas su na Grbavici obavili prvi trening u ovoj godini.

Odranije je poznato da članovi Plavih više nisu Haris Hajdarević (prešao u turski Boluspor), Anel Hajrić (Celje) i Nermin Jamak (VIS Simm-Bau), a odriješene ruke da potraži novu sredinu dobio je i Asim Zec, koji se stoga nije ni pojavio na današnjem treningu.

Sa posudbe iz Prve lige FBiH su se vratili Amar Mehić i Edin Mujić, a na probu su stiglui Deni Sarvan i Damir Hrelja.

Prozivci je prisustvovalo 29 fudbalera: Filip Erić, Irfan Fejzić, Vedad Muftić, Nikola Milićević – Siniša Stevanović, Ante Blažević, Eldar Šehić, Ivan Milićević, Aleksandar Kosorić, Luka Miletić, Vedran Vrhovac, Amar Drina – Mehmed Alispahić, Petar Bojo, Faruk Duraković, Omar Beća, Amar Mehić, Samir Bekrić, Semir Štilić, Mustafa Mujezinović, Mladen Veselinović, Sedad Subašić, Hamza Gasal, Edin Mujić, Damir Hrelja (probni rad) – Luka Juričić, Ermin Zec, Ivan Lendrić, Salko Nargalić.

Plavi će u narednim danima trenirati na Grbavici i u hotelu Hills na terenu s umjetnom travom. Zatim će pripreme obavljati u Međugorju, prvi dio od 22. januara do 2. februara, te drugi dio od 5. do 15. februara.

Do sada su dogovorena četiri pripremna susreta:

  • Željezničar – Velež / 2. februar – Međugorje
  • Željezničar – Zrinjski / 6. februar – Međugorje
  • Željezničar – Krupa / 13. februar – Međugorje
  • Željezničar – Široki Brijeg / 20. februar – Grbavica
KOMENTARI