Bakir i Sebija su sirotinja za Osmana i Amelu: Neko se ljeti rashladi u kadi, a neko u bazenu

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović i njegova supruga Sebija Izetbegović, ako je vjerovati njihovom imovinskom kartonu, prava su sirotinja u poređenju s direktorom OSA BiH Osmanom Mehmedagićem zvanim Osmica i njegovom suprugom Amelom Šehović, a koja je uposlenica JP BH Pošta i bivša folk pjevačica, piše PRESS.

Bakir Izetbegović je sve do 2020. godine imao kredit u BBI banci u iznosu od 15.000 KM. Za razliku od njega Osman Mehmedagić nije kreditno zadužen. Čak je godinu ranije tj. 2017. godine uspio iskeširati 116.000 KM vlasniku kafića “Vatra” Šaćiru Čediću za kupovinu kuće u sarajevskom naselju Hrasno.

Tokom cijele 2018. godine Bakir Izetbegović zaradio je, prema imovinskom kartonu, ukupno 60.865 KM. To znači da je u prosjeku primao mjesečnu plaću u iznosu od 5.072 KM. Osman Mehmedagić uspio je 2019. godine kupiti svojoj suprugi Ameli Šehović-Mehmedagić automobil vrijedan 62.000 KM. Vlasniku automobila Audi Q5 Asimu Sarajliću odmah je na račun prebačeno 42.000 KM dok se sumnja kako su Mehmedagići preostali dio (20.000 KM) dali Sarajliću u gotovini.

Osmanu i Ameli za ovu investiciju nije trebao krediti. “Skršili” su tek tako u automobil gospođe Mehmedagić 12 teško zarađenih plata Bakira Izetbegovića u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine. Ima se – može se – sirotinja loži se. Kako su Osman i Amela, s platama direktora OSA-e i obične uposlenice JP BH Pošte, uspjeli sakupiti 178.000 KM na svojim računama ili ispod jastuka, nikome nije poznato.

Bakir Izetbegović prijavio je u 2018. godine kako kod sebe ima 45.000 KM u gotovini. Mizerija, za porodicu Mehmedagić. Čak je i Mehmedagićev prvi saradnik Muhamed Pekić uspio “nagomilati” više gotovine (100.000 KM), a uz to ne podizati platu i kupiti stan vrijedan 300.000 KM.

Sebija Izetbegović 2018. godine vozila je automobil vrijedan 30.000 KM. Dakle, upola jeftiniji od automobila koji danas vozi gospođa Mehmedagić. Istina, Sebija se prošle godine “ponovila” pa je kupila skupocijenog Mercedesa, ali ga je vjerovatno platila putem kredita ili leasinga. Za razliku od Amele koja je svog ljubimca na četiri točka iskeširala.

Kada dođe ljeto i “upekne” u Sarajevu, Bakir i Sebija rashlade se u kadi ili tuš kabini, a Amela i Osman u bazenu koji imaju u sklopu svoje kuće. Bazen je čak vidljiv i na aplikaciji Google Maps. Čak i da Bakir i Sebija unutar zidina svoje vile na Poljinama imaju bazen, on sigurno nije luksuzan kao Osmanov i Amelin.

Možda bi Bakiru Izetbegoviću finansijski bilo najpametnije da sam sebe predloži za direktora OSA-e. Pa da i on uštedi 178.000 KM, ne diže platu s računa, kupi sebi i Sebiji stan vrijedan 300.000 KM i napravi bazen ispred vile na Poljinama.

(PRESS)

pressmedia.ba