Banjalučanima više od pola miliona eura obeštećenja: Ziljkić na kraju sezone odlazi iz Borca

Almedin Ziljkić napustit će redove banjalučkog Borca nakon proljetnog dijela sezone i pojačat će turski Genclerbirligi, piše Provjereno.info.

Almedin Ziljkić napustit će redove banjalučkog Borca nakon proljetnog dijela sezone i pojačat će turski Genclerbirligi, piše Provjereno.info.

Prema navodima ovog portala, FK Borac će inkasirati 550.000 eura na ime obeštećenja, a Ziljkić će potpisati ugovor na četiri godine.

Prema dogovoru dvije strane, “desetka” banjalučkog kluba nosit će crveno-plavi dres do kraja sezone u Premijer ligi BiH, a potom se preseliti u Ankaru.

Almedin Zikljić u FK Borac stigao je prije dvije godine, a do sada je odigrao 45 utakmica u svim takmičenjima na kojima je postigao ukupno devet golova uz deset asistencija.

Minula polusezona bila mu je najbolja u dosadašnjoj karijeri, a na sedamnaest premijerligaških utakmica šest puta se upisao u listu strijelaca.

Dobre partije nisu promakle ni stručnom štabu fudbalske reprezentacije BiH, pa se tako našao na spisku tadašnjeg selektora Dušana Bajevića, a debi u dresu reprezentacije BiH ostvario je na utakmici Lige nacija protiv Holandije.

Almedin Ziljkić rođen je 25. februara 1996. godine u Novom Pazaru. Ponikao je na stadionu pored Jošanice, a potom ga je fudbalski put vodio od Vojvodine, preko Donjeg Srema, Gorice, Slobode i Tuzla Cityja, do banjalučkog Borca.

KOMENTARI